Voordelen van een tankpas

Voordelen van een tankpas

Wij Nederlanders tanken gemiddeld rond de 7 miljard liter brandstof per jaar. Als ondernemer kan je tanken en bonnetje opvragen. De rompslomp begint dan pas, want het bonnetje moet je bewaren, scannen of en misschien ook wel doorsturen naar de boekhouder. Dat is natuurlijk onnodig ingewikkeld, want het kan een stuk eenvoudiger. Als jouw auto op naam staat van het bedrijf, dan kan je binnen enkele minuten al een eigen MKB tankpas aanvragen.

Aftrekbaar en lucratief

De autokosten zijn aftrekbaar, maar dat geldt ook gewoon voor de brandstof. Je kan namelijk alleen gebruikmaken van de auto als jij over voldoende brandstof beschikt. Het is dan ook handig om een MBK-tankpas aan te vragen. Er zijn al veel ondernemers die momenteel een tankpas in hun bezit hebben, waaronder de ZZP’er. Het is een lucratieve manier om belastingvoordeel te verkrijgen en het enige wat je hoeft te doen is tanken met een tankpas.

Tanken bij brandstofmerk

De tankpassen die in omloop zijn worden uitgegeven door brandstofmerken die actief zijn in Nederland. Je kan bijvoorbeeld bij Total, Shell en Q8 een tankpas aanvragen. Een probleem is dan dat je alleen met de tankpas kan tanken bij het desbetreffende merk. Een minpunt is dat sommige brandstofmerken in bepaalde delen van het land over minder tankstations beschikken en dan is het even zoeken. Een oplossing is een zogeheten ‘universele tankpas’, waarmee jij bij alle tankstations in Europa kan tanken. Daarnaast is deze tankpas ook geschikt voor andere diensten die worden aangeboden, zoals parkeren en wasstraten.

Alle kosten op één factuur

De zakelijke tankpassen hebben dus veel voordelen, waaronder het feit dat alle kosten op één factuur komen te staan. Je hoeft niet steeds de bonnetjes te bewaren, want je krijgt één factuur voor alle kosten die gemaakt zijn in een bepaalde periode. Normaliter krijg jij één keer per maand een factuur opgestuurd. Het is voor de ondernemers gemakkelijker om de kosten administratief te verwerken en het scheelt onwijs veel tijd.

Wat zijn de voordelen van een zakelijke tankpas?

– Tanken in heel Europa
– Tankpas voor elektrische auto’s
– Gemakkelijk door de wasstraat
– Kosten bij de garage betalen met de tankpas
– Eenvoudig BTW terugvragen
– Alle kosten op één factuur
– Transacties terugvinden op de site

De aanbieders van de tankpassen beschikken over een site of app voor de gebruikers. Je kan eenvoudig inloggen en een handig overzicht bekijken van alle gemaakte kosten.