Top 3 rijkste mensen ter wereld

Top 3 rijkste mensen ter wereld

Rijkdom is misschien niet alles, maar het is wel onwijs handig. In Nederland is bijna 3% van de bevolking miljonair. Echter zijn er ook mensen die een miljoen euro zien als kleingeld en over een gigantische bankrekening beschikken. De onderstaande ondernemers waren meer dan succesvol en hebben meer geld bij elkaar weten te krijgen dan uitgegeven kan worden in een leven. Bekijk hieronder de top 3 rijkste mensen ter wereld!

Nummer 1: Elon Musk

Elon musk

Elon Musk is één van de bekendste mensen op aarde en ook gelijk de rijkste van allemaal. De topman van Tesla wist begin dit jaar een waarde te vertegenwoordigen van 188,5 miljard dollar. Hij wist dan ook nipt de eerdere lijstaanvoerder Jeff Bezos in te halen. Musk kwam de laatste tijd vooral in het nieuws vanwege zijn interesse in cryptocurrency, waaronder de Bitcoin en de Dogecoin.

Nummer 2: Jeff Bezos

Jeff Bezos

Jeff Bezos was jarenlang de rijkste persoon op aarde. De Amerikaan is de grootste aandeelhouder en de bedenker van Amazon. Alleen al in 2019 boekte het bedrijf een nettowinst van meer dan elf miljard dollar. Daarnaast heeft Bezos ook andere bekende bedrijven in zijn portefeuille zitten, waaronder The Washington Post en Blue Origin. Bezos bezit ook een groot deel van de aandelen van Uber, Twitter, Google en Airbnb.

Nummer 3: Bill Gates

Bill Gates

Bill Gates was ook een langdurige periode de lijstaanvoerder, maar gaf onwijs veel geld weg aan goede doelen. Tegenwoordig zet Gates zich vooral in op het gebied van gezondheid en educatie met zijn eigen stichting. Extreem grote geldbedragen worden gebruikt om ziektes de wereld uit te helpen en mensen uit de armoede te halen. Daarnaast heeft Gates ook veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van het coronavaccin. Het doel is nu om de vaccines in de arme gebieden te krijgen, zodat iedereen geholpen kan worden.