3 redenen om een solo reis te boeken voor jezelf

Alleenstaandereis

Op vakantie gaan doen we graag. Alleen heb je jezelf ook wel eens een reis cadeau gedaan? Voor wie dat nog nooit heeft geprobeerd is dat echt een aanrader. Het is zo’n bucketlist dingetje, wat je ooit gewoon een keer geprobeerd moet hebben. In dit artikel geven we 3 redenen om vandaag nog een solo reis te boeken voor jezelf. 

Goed voor je zelfontwikkeling

Hoe volwassen je ook bent op een soloreis kun je altijd nog heel wat leren. Wellicht ben je al heel zelfstandig vanuit jezelf. Toch kun je altijd nog ontwikkelen. In een andere omgeving in het buitenland zijn is natuurlijk anders dan op jezelf wonen in Nederland. Je moet alles zelf gaan ontdekken in een land die voor jou onbekend is. Dat vereist echt wel een ander zelfvertrouwen en volwassenheid. Je leert niet alleen dingen over de bestemming, waar je heen reist, maar ook zeker over jezelf. Hoe ga je om met sommige situaties? Hoe los je zaken op? Hoe ga je er mee om als het hostel al bezet is en ga zo maar door. Het is hoe dan ook een boost voor je zelfontwikkeling. 

Nergens rekening mee houden

Alleen op reis is heerlijk. Je hoeft namelijk met niemand rekening te houden. Jij en ook echt alleen jij beslist wat je allemaal gaat doen. Of je nou gaat wandelen door een natuurpark of de hele dag in een museum doorbrengt. Er is niemand die daar iets van kan en mag vinden. Op die manier doe je alleen dingen die jij leuk vindt. Als jij het tof vindt om meer van de cultuur te leren, dan ga je dat gewoon doen. Het is zo ontspannen om in je eentje te reizen en je kunt uit de 5 beste hotels van Benidorm kiezen, bijvoorbeeld. Het overleggen met je reispartner kan namelijk altijd voor irritaties of stress zorgen. De kans dat je het niet met elkaar eens bent is namelijk altijd aanwezig.

Je bent flexibel

Doordat je met niemand rekening hoeft te houden, ben je ook veel flexibeler. Stel je wil nog een paar weken langer blijven, hoef je dat alleen met je eigen werk te regelen. Bovendien is zo’n soloreis natuurlijk ook veel makkelijker te plannen. Anders moet je met meerdere agenda’s en werk rekening houden. Dan kun je er al bijna vanuit gaan dat je maar heel kort op vakantie kunt. Daarom is het veel handiger om in je eentje zo’n gave trip te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *