De 5 beste radio applicaties

De 5 beste radio applicaties

Vroeger hadden de meeste huishoudens een ouderwetse radio in de woonkamer staan. De tijden veranderen en de meeste radioluisteraars maken gebruik van een applicatie. De radio applicaties voor iOS en Android zijn handig voor onderweg, thuis of op de werkvloer. Daarnaast is het nog eenvoudiger geworden om een radiokanaal te vinden dat jouw favoriete muziek afspeelt en je kan ook naar buitenlandse radiostations gaan luisteren. De grote vraag is nu, welke radio app kan ik het beste downloaden? Wij hebben daarom voor jullie de 5 beste radio applicaties op een rijtje gezet:

Radio Nederland app

De Radio Nederland app is geschikt voor alle liefhebbers van muziek. Je kan namelijk in de applicatie meer dan 500 zenders terugvinden en beluisteren. Het gaat om internationale, nationale en zelfs lokale radiostations. Beluister de radio live of kies toch voor één van de interessante podcasts. De Radio Nederland app beschikt zelfs over een wekker, zodat jij gewekt kan worden door jouw favoriete radiozender. Nummers en zenders delen met vrienden, ook dat is geen enkel probleem. Een minpuntje is dat de applicatie uitsluitend online beschikbaar is.

Audials Radio app

De Audials Radio applicatie is één van de meest complete radio-apps van het moment. Je hebt de keuze uit bijna 100.000 verschillende zenders van over de hele wereld. Alle bekende en onbekende Nederlandse kanalen zijn eveneens beschikbaar voor de gebruiker. Liefhebbers van een podcast hebben de keuze uit meer dan een kwart miljoen podcasts. Je kan muziek delen met vrienden en familie. Daarnaast beschikt de Audials Radio app over een speciale functie voor in de auto, wat onwijs handig is. Het is mogelijk om offline te luisteren, waardoor je bijvoorbeeld ook in het vliegtuig gewoon gebruik kan blijven maken van de Audials Radio applicatie.

Radio FM app

De Radio FM applicatie doet wat het moet doen en beschikt over een weergaloos assortiment. Je kan een keuze maken uit tienduizenden radiokanalen. Je kan bijvoorbeeld luisteren naar stations uit Nederland, de Verenigde Staten en Australië. Het leuke is dat jij op die manier gemakkelijker kennis kan maken met nieuwe muziek. De filterfunctie geeft je ook de kans om stations te selecteren op basis van het muziekgenre. De beste zenders kan jij in jouw favorietenlijst plaatsen en later eenvoudiger terugvinden in de radio-app. Je kan ook hitlijsten bekijken, waaronder de toplijsten in andere landen. Delen is eenvoudig en je kan ook een wekkerfunctie activeren in de Radio FM applicatie. Een minpunt is dat je wel vaak reclame hoort langskomen, maar dat kan je voorkomen door de premium-versie van de app te kopen voor 3,49 euro. Het gaat om een éénmalig bedrag.

RadioNED app

De liefhebbers van de Nederlandse radiostations kunnen het beste de handige RadioNED app te downloaden. De app is uitsluitend beschikbaar voor iOS-gebruikers. Je kan een keuze maken uit bijna 500 verschillende Nederlandse radiozenders en op ieder moment wisselen van zender. Het grootste voordeel van de RadioNED applicatie is dat er geen reclame langskomt en je dus ook geen betaalde versie hoeft aan te schaffen voor optimaal gebruik. Daarnaast kan je een wekker instellen en het laatste nieuws volgen in ons land. De gebruiksvriendelijke app kan je vinden in de App Store en is helemaal gratis.

MyTuner Radio app

De MyTuner Radio applicatie is gemakkelijk te gebruiken en zorgt voor veel overzicht. Je kan meerdere apparaten op de app aansluiten en daardoor op diverse manieren genieten van jouw favoriete muziek. Er is een gratis versie beschikbaar, maar ook een betaalde variant voor 3,49 euro. Bij de laatstgenoemde optie zal de reclame worden uitgeschakeld en kan je de app aansluiten op jouw auto. Kies een zend, een hitlijst of ga toch voor een vermakelijke podcast. Jouw favoriete zenders kan je delen met vrienden en familie. Vanzelfsprekend beschikt de MyTuner Radio applicatie ook over een wekkermogelijkheid.