De voordelen van een VPN

VPN online

Je hebt vast wel eens van een VPN gehoord. Het schijnt beter te zijn om deze aan te schaffen. Alleen, wat heb je er nou precies aan? Wat zijn de voordelen van een VPN? Je leert er alles over in dit artikel.

Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. Het is eigenlijk een software, die jou online beschermt. Hierdoor maak je het hackers moeilijker en behoud je jouw privacy. Dat is niet het enige wat je er mee kunt. Een VPN heeft nog meer voordelen.

Je bent veilig online

Een van de voordelen van een VPN is dat je online veilig bent. Dat kun je op veel verschillende manieren zien. Ten eerste worden de gegevens die je via internet wil versturen versleuteld. Op die manier kan niemand zien wat je online doet. Onder niemand valt in dit geval ook je internetprovider. Dit maakt het ook mogelijk dat de snelheid van je internet niet vertraagd kan worden. 

De belangrijkste groep waarvoor je veilig gesteld wil worden zijn natuurlijk hackers. Zij kunnen geen gevoelige informatie zien die je invoert online. Als je op een openbare wifi inlogt, dan kan het nog wel eens voorkomen dat hackers kunnen achterhalen wat je wachtwoorden zijn. Een VPN biedt dan de uitkomst, omdat niemand je gegevens kan zien of stelen.

Bovendien kan een VPN kwaadaardige websites of advertenties blokkeren. Zo’n website kan bijvoorbeeld trackers op je telefoon downloaden zonder dat je het door hebt. Een VPN houdt dat dus tegen. Hetzelfde geldt voor sommige pop-ups en advertenties. Hierdoor kunnen derden geen schade aanrichten aan jouw apparaten.

Op reis online

Een VPN stelt je in staat om een locatie in het buitenland te kiezen. Zo lijkt het voor websites en applicaties of jij op een andere locatie bent. Dan kan soms hele fijne voordelen hebben. We weten bijvoorbeeld allemaal dat Netflix bepaalde series het eerst lanceert in Amerika. We moeten dan nog maanden wachten voordat wij hetzelfde seizoen kunnen kijken. Een VPN stelt je dan in staat om het seizoen te zien, omdat je volgens het internet in Amerika bent. 

Het geldt niet alleen voor series. Soms is het ook voor andere zaken fijn dat je online kunt reizen. Stel je moet een werkstuk maken over een bepaald land, wat je op het Nederlandse internet niet kunt vinden. Zet je VPN dan gewoon aan op een ander land, zodat je daar op het internet kan surfen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *