De beste restaurants in Amstelveen

Beste restaurants in Amstelveen

De gemeente Amstelveen ligt vlakbij de hoofdstad Amsterdam en telt zo’n 14.000 inwoners. Amstelveen staat bekend om zijn grote overdekte winkelcentrum, maar is ook een geweldige locatie om te lunchen of te dineren. In de gemeente zijn meer dan genoeg goede restaurants te vinden in alle prijscategorieën. Wij hebben hieronder de beste restaurants in Amstelveen op een rijtje gezet:

Restaurant Aan De Poel

restaurat aan de poel

In Amstelveen kan je genieten van pure luxe in het restaurant Aan De Poel. Zoals je al kan raden is het restaurant gevestigd aan het water. Het restaurant verkreeg een tweetal Michelin-sterren en de kwaliteit is dan ook hoog. Je kan een kijkje nemen in de open keuken en wij raden het menu van chef ook zeker aan. De gerechten zijn professioneel en een lust voor het oog. De kreeft met kaviaar en de biefstuk met truffel zijn absolute aanraders. Let op, de prijzen liggen wel hoog. Parkeren kan gewoon voor de deur, wat wel zo handig is. Het zal beslist een onvergetelijke ervaring gaan worden bij het restaurant Aan De Poel.

Ron Gastrobar Indonesia

Ron Gastrobar Indonesia

Ron Blaauw is één van de beroemdste koks in Nederland. Onlangs wist de chef nog het programma ‘Snackmasters’ te winnen. Een van zijn bekendste restaurants is gevestigd op de grens tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel. Het restaurant Ron Gastrobar Indonesia is gespecialiseerd in de Indonesische keuken. Je kan een menu bestellen met allerlei gerechtjes, het gaat om de populaire rijsttafel. Het is een hele leuke ervaring en de gerechten zijn vanzelfsprekend van een ongekend hoge kwaliteit. Ron Gastrobar Indonesia is te vinden aan de Amstelzijde, oftewel direct aan de Amstel. Het interieur doet ook denken aan Indonesië, waardoor je in de juiste stemming komt. Het restaurant is ook geopend voor de lunch.

Saigon Càphê

Saigon Càphê

De Vietnamese keuken is zeer geliefd en in Amstelveen kan je dan ook heerlijk dineren bij het Saigon Càphê. Het restaurant is gevestigd op het Stadsplein, oftewel op het winkelcentrum Stadshart Amstelveen. Je kan genieten van de heerlijke huisgemaakte ice-tea en je laten verrassen door de Vietnamese specialiteiten. De ruime menukaart biedt een goede variatie aan gerechten. Je kan een goed gevulde rijstnoodlesoup, een grillgerecht of een visgerecht bestellen. Vergeet ook zeker de huisgemaakte loempia’s niet te proberen. Het Saigon Càphê is dagelijks geopend en afhalen is ook een optie.

Restaurant De Jonge Dikkert

Restaurant De Jonge Dikkert

Restaurant De Jonge Dikkert is een zeer bekend in Amstelveen en omgeving. Het restaurant is gevestigd in een oude zaagmolen. De molen staat al bijna 350 jaar op deze locatie. De standaard ligt hoog, waardoor de gerechten van een geweldige kwaliteit zijn. Er heerst desondanks een ontspannen sfeer. De Jonge Dikkert maakt gebruik van seizoenproducten, zowel uit het binnenland als het buitenland. Je kan een geweldig 7-gangenmenu nemen voor de prijs van 79 euro.

Restaurant Kokusai Grill & Sushi

Restaurant Kokusai Grill & Sushi

Restaurant Kokusai bleek een enorm succes vanaf de allereerste dag. Het Japanse All-You-Can-Eat Grill & Sushi restaurant is gevestigd naast het winkelcentrum Stadshart. In de omgeving zijn voldoende parkeergarages te vinden. De menukaart is enorm en de kwaliteit is hoog, zeker in vergelijking met andere All-You-Can-Eat restaurants. De sushi’s zijn heerlijk, maar dat geldt ook voor de warme gerechten. Desserts zijn overigens niet inbegrepen. Het restaurant is erg groot, aangezien er in het weekend tot wel 650 gasten op één avond komen dineren. Het toont het succes nogmaals aan. In de zomermaanden kan je plaatsnemen op het terras langs het water.

Restaurant Izakaya Tanuki

Restaurant Izakaya Tanuki

De echte Japanse keuken kan je allerbeste gaan uittesten in het restaurant Izakaya Tanuki. Je menukaart bestaat voornamelijk uit authentieke Japanse gerechten, zoals sashimi, sushi, miso-soep en ga zo nog maar even door. Het leuke is dat je plaatsneemt aan een lage tafel en iedereen zijn schoenen moet uitdoen. Er zijn ook veel Japanners in het restaurant te vinden, wat aantoont dat de kwaliteit hoog ligt. Je kan verschillende soorten Japanse alcoholische dranken bestellen, waaronder bier en sake. Izakaya Tanuki is een a la carte restaurant, dus geen All-You-Can-Eat. Restaurant Tanuki heeft ook nog een tweede vestiging in Amsterdam.

Stadscafé De Pannenkoek

stadscafe de pannenkoek

Stadscafé De Pannenkoek is de ultieme plek voor een heerlijke lunch. Het café is te vinden in het winkelcentrum en ideaal voor gezinnen met kinderen. De versgebakken pannenkoeken zullen beslist een succes zijn bij de kids. Je kan ook plaatsnemen op het terras. Naast pannenkoeken staan er ook de menukaart ook tosti’s, kroketten met brood en gezonde wraps. Je kan gerechten ook ophalen en thuis opsmikkelen. Als je veel trek hebt dan kan voor slechts 12,95 euro genieten van onbeperkt pannenkoeken eten bij het Stadscafé De Pannenkoek in Amstelveen.