Romantisch thuis dineren samen met je partner

Romantisch thuis dineren

Als je een keer geen zin hebt om buiten de deur te eten maar thuis samen met je partner wilt dineren zijn er talloze opties. Verras je partner eens met een diner in eigen huis. Wij hebben vijf uitstekende ideeën voor je op een rij gezet zodat je een romantische avond kan beleven samen met je partner.

Gourmetten

Het is misschien een beetje cliché maar ga eens een avondje gezellig gourmetten met je partner. Je kunt gezellig urenlang aan tafel zitten en de opties zijn eindeloos. Zet bijvoorbeeld verschillende soorten vlees op tafel maar ook kun je kiezen voor vis. Vergeet natuurlijk niet om diverse soorten groente erbij te serveren die op de gourmet kunnen. Denk aan paprika, champignons maar ook tomaatjes zijn er lekker bij. Zet verder nog wat sauzen op tafel en stokbrood. Trek een goed fles wijn open en proost op de liefde. Als je geen gourmetstel in huis hebt kun je er ook voor kiezen om te gaan fonduen.

Een Spaanse tapas avond

Hoe leuk is het om er een keer een thema avond van te maken. Tover de kamer om met Spaanse feest accessoires om helemaal in de sfeer te komen. Maak samen van te voren allerlei verschillende tapas gerechten klaar. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een Spaanse tortilla, meloen met ham, gazpacho, patatas bravas en knoflookolijven. Als je geen zin hebt om zelf in de keuken te gaan staan kun je ook kant-en-klare bakjes kopen in de supermarkt. Neem tijdens de boodschappen ook een fles sangria mee. Sluit de avond romantisch af met een traditionele Spaanse dans.

Genieten van sushi

Wat dacht je van een Aziatische avond? Als jullie beide sushi liefhebbers zijn dan is dat natuurlijk ook een hele goede optie. Het leukste is natuurlijk om samen in de keuken te gaan staan om de sushi zelf te maken. Het is eenvoudiger dan je denkt en is vrij snel gedaan. Je kunt het natuurlijk ook gewoon ergens bestellen of afhalen. Zorg dat je het eten combineert met een koude fles sake.

Barbecueën (binnen of buiten)

Er kan niets op tegen een goed stuk vlees op de barbecue. Zeker op de wat warmere dagen is dit een fantastische optie. Haal verschillende soorten vlees,vis en groente in huis die jullie lekker vinden en rooster het eten samen. Neem er een goed glas wijn bij en je hebt gegarandeerd een gezellige avond. Haal als toetje wat marshmallows in huis zodat jullie deze samen kunnen roosteren terwijl jullie genieten van elkaar. Als je geen tuin hebt of het is slecht weer kun je ook overwegen om een tafelbarbecue aan te schaffen. Deze kan binnenshuis gebruikt worden en rookt niet.

Picknicken in de tuin

Er is niets romantischer dan een picknick. Als je geen zin hebt om de deur uit te gaan kun je ook gewoon picknicken in je eigen tuin. Leg een kleed neer en vul een mand vol met zelfgemaakte hapjes. Maak bijvoorbeeld een heerlijke club sandwich met kip, een frisse fruitsalade en een spinazie feta quiche. Ook lekker zijn wrap rolletjes met zalm of een pastasalade. Drink er een lekkere fruitsap bij of trek een fles wijn open. Geen zorgen als je geen tuin hebt want je kunt ook picknicken op het balkon of gewoon midden in de woonkamer!