NFT’s kopen bij FTX

NFT’s kopen bij FTX

In 2019 werd er een nieuw platform opgericht voor het aankopen en verkopen van cryptocurrency. Het platform van FTX komt uit de Bahama’s en is wereldwijd actief. De populariteit van het cryptobedrijf werd snel groter en momenteel worden er dagelijks voor miljarden euro’s aan cryptomunten gekocht en verkocht. Echter besloot FTX om de focus ook op de non-fungible tokens (NFT’s) te leggen. De Nederlandse investeerders kunnen terecht op het platform ‘FTX US Marketplace’, wat zich zowel richt op de Verenigde Staten als Europa. De marktplaats biedt de mogelijkheid om te gaan handelen in cryptomunten, maar dus ook in NFT’s.

Het FTX US platform beschikt over een ruim assortiment aan cryptocurrency. Jij kan als investeerder een keuze maken uit ruim 130 cryptomunten, waaronder de Bitcoin, Dogecoin, Cardano en de Polkadot. Eind 2021 werd ook de mogelijkheid gelanceerd om te gaan handelen in NFT’s. Het gaat zowel om de NFT’s die gemint zijn op de blockchain van Solana als Ethereum. FTX kan dan ook gezien worden als één van de grootste concurrenten van de huidige marktleider OpenSea. Er worden op het huidige moment meer dan 20.000 verschillende NFT’s aangeboden en dat aantal blijft dagelijks stijgen. Het gaat om alle soorten NFT’s, dus er is altijd wel iets leuks te vinden voor de gemiddelde investeerder.

Account aanmaken bij FTX

Een klant zal eerst een eigen account moeten aanmaken op het platform FTX US Marketplace. Ga naar de website van de aanbieder en klik op ‘registeren’. Daarna kan de investeerder zijn mailadres en zelfgekozen wachtwoord invullen. De gebruiker dient ook enkele persoonsgegevens te delen en zijn identiteit te verifiëren. Simpelweg door jouw ID-bewijs up te loaden en gezicht herkenning in te stellen kan jij enkele limieten verhogen of zelfs volledig laten vervallen. Daarna is het direct mogelijk om een geldbedrag te storten en te beginnen met het beleggen en investeren in cryptocurrency en NFT’s.

Betaalopties bij FTX

De Nederlandse klanten kunnen bij FTX op verschillende manieren geld storten. Dat is vanzelfsprekend alleen mogelijk nadat de gebruiker een account heeft aangemaakt op het platform. Een account aanmaken is gratis en duurt enkele minuten. Je kan vervolgens geld overmaken met een bankoverschrijving, maar dat kan enkele werkdagen duren. De snelste manier om een storting te verrichten is met een creditcard, het bedrag staat dan direct op het account. Het is nog onduidelijk of het betaalsysteem iDeal in de nabije toekomst nog aan het assortiment zal worden toegevoegd.

NFT kopen bij FTX

De non-fungible tokens (NFT’s) zijn eenvoudig terug te vinden op het platform. De verzamelingen worden duidelijk weergeven en jij kan ook op zoek gaan naar een specifiek project. Een groot voordeel is dat naast de vraagprijs ook de zeldzaamheid zal worden aangegeven. Sommige NFT’s staan te koop voor een vast bedrag, maar in andere gevallen zal de investeerder een bod moeten uitbrengen. De veilingen duren een bepaalde periode, de deadline staat eveneens duidelijk aangegeven op het platform van FTX US Marketplace. Zodra de aankoop is bevestigd, dan zal de NFT in jouw FTX-account verschijnen.

NFT verkopen

Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om NFT’s te koop aan te bieden op FTX. Het kan gaan om enkele NFT’s, maar ook een volledige collectie. Je kan bijvoorbeeld een galerij aanmaken en zo de zeldzaamste NFT’s in de spotlights zetten. Het uploaden van de NFT is heel eenvoudig en zo gepiept. Beschrijf vervolgens de NFT, zodat de eventuele koper het project gemakkelijker kunnen terugvinden op het platform. Je moet denken aan een pakkende titel, een beschrijving en natuurlijk ook de vraagprijs. Eerst zal het team van FTX de advertentie controleren en als het goed is ook goedkeuren. Daarna verschijnt de NFT op het platform en kan jij geld gaan verdienen met jouw non-fungible token.

Kosten bij FTX

FTX US Marketplace hanteert vaste transactiekosten voor zowel de cryptomunten als de non-fungible tokens. De kopers en de verkopers betalen bij iedere transactie een fee van 5,00%. Stel jij verkoopt een NFT voor 1000 euro, dan zal FTX een bedrag van 50,00 euro inhouden. Er verschijnt een bedrag van 950,00 euro op jouw account. Let op, bij het handelen in cryptomunten komen er ook handelskosten om de hoek kijken, maar die zijn gelukkig behoorlijk laag. In de meeste gevallen zijn de geldopnames kostenvrij, er zijn enkele uitzonderingen. Daarnaast kan de investeerder ook nog de FTT cryptovaluta aanschaffen en op die manier korting krijgen over transacties.