Geld verdienen met Sorare (NFT’s)

De cryptomarkt is al jarenlang populair, maar de laatste jaren kijken wij toch massaal naar de NFT-wereld. De non-fungible tokens zijn in 2021 doorgebroken en hebben al van veel investeerders heuse miljonairs gemaakt. In de derdewereldlanden profiteren de mensen ook van de crypto industrie en dan voornamelijk door het concept play-to-earn. Je kan dan geld gaan verdienen door spelletjes te spelen op de blockchain. Een van de populairste spellen is Sorare, wat ook wel een fantasy voetbalgame kan worden genoemd. Je kan investeringen doen, maar ook geld verdienen door simpelweg te gaan gamen. Bekijk hieronder meer informatie over de mogelijkheden van Sorare.

Sorare in het kort

In de Verenigde Staten zijn de fantasy sportspellen zeer bekend, maar in Nederland kennen wij dat concept veel minder goed. Echter heeft Sorare daar verandering in weten te brengen. Het voetbalspelletje is verbonden aan de blockchain en biedt ongekend veel mogelijkheden. Je moet proberen een zo goed als mogelijk voetbalteam te creëren op het platform van Sorare. Het spel is bekend over de hele wereld en kent dan ook miljoenen spelers. Je kan als speler investeren in spelerskaarten, simpelweg om jouw team van een kwaliteitsinjectie te voorzien. Echter kan je ook gewoon gratis spelen en proberen kaarten te verdienen door goede resultaten te boeken. In de eerste jaren bleek het concept al een succes, maar in 2020 werden er records verbroken. Sommige spelerskaarten werden verkocht voor 10.000 euro of zelfs meer. In 2021 ging het om miljoenen euro’s per spelerskaart. In dat jaar kwam de NFT-wereld dan ook in de spotlights te staan.

Een deelnemer moet bij Sorare proberen om de beste spelerskaarten te verkrijgen. Je kan met jouw eigen team deelnemen aan competities en prijzen winnen. Vanzelfsprekend worden de prijzen uitgekeerd in de vorm van pakketjes met spelerskaarten. Hoe hoger jouw niveau, des te beter de beloningen. Sorare werkt samen met meer dan 150 professionele clubs, waardoor onwijs veel bekende voetballers voorbij zullen komen op de kaarten.

Hoe werkt Sorare?

De voetbalplaatjes bestaan al een hele lange tijd, maar bij Sorare gaat het om digitale kaarten. Deze spelerskaarten kan jij sparen, maar ook gewoon verkopen. Het is dus mogelijk om geld te verdienen op het interessante platform. Een team bestaat uit vijf spelers, jij moet een dergelijk team samenstellen met de spelerskaarten die jij in jouw bezit hebt. De kaarten staan gekoppeld aan de blockchain en zijn dus ook echt jouw bezit. Zodra jij een account hebt aangemaakt krijg je direct enkele spelerskaarten toegewezen, deze zijn gratis. Je kan spelerskaarten kopen en verkopen op het platform van Sorare, maar ook op OpenSea. Het leuke is dat de kwaliteiten van een voetballer realistisch zijn. Je krijgt direct na registratie een doelman, een verdediger, een middenvelder en een aanvaller. Je krijgt als nieuwkomer ook een reservespeler toegewezen die jij op de virtuele reservebank kan zetten.

De waarde van een voetballer staat overigens niet vast bij Sorare en kan veranderen. Zodra een speler beter of juist minder goed presteert in het echte leven, dan zal dat ook zo zijn effect hebben op de virtuele kaart. Een simpele treffer kan al voor een enorme verhoging van de waarde zorgen, maar ook schorsing zorgt voor een daling. De punten die jouw team bij elkaar speelt, die zijn te danken aan de echte prestaties. Je kan dus alleen punten verkrijgen wanneer de desbetreffende voetballer ook daadwerkelijk meespeelt. Staat de speler niet in het veld, dan kan je ook geen punten verdienen.

Naast de reguliere kaarten is het ook mogelijk om unieke en exclusieve spelerskaarten te verkrijgen. Het gaat dan om verzamelkaarten en die zijn een stuk waardevoller. De unieke kaarten zijn NFT’s en kan je kopen en verkopen op de NFT-marktplaatsen. Hoe unieker de kaart, des te meer geld de spelerskaart kan opleveren. Het is uitsluitend met Ethereum mogelijk om kaarten te koop aan te bieden of aan te schaffen. Het project werkt namelijk de blockchain van Ethereum, wat de op één na succesvolste crypto ter wereld is. Vanzelfsprekend is de Bitcoin (BTC) het succesvolste en het populairste.

Zeldzame spelerskaarten op Sorare

Het is voor een groot aantal spelers een leuke bezigheid om te spelen op Sorare, maar het kan ook een lucratieve activiteit zijn. De zeldzame kaarten zijn het ultieme doel, want die komen minder vaak voorbij. Hoe minder vaak een kaart voorkomt in het spel, des te waardevoller de kaart is. Er zijn van de bruingekleurde kaarten slechts één uitgebracht, die brengen dus ook het meeste op. De blauwe kaarten zijn eveneens zeer zeldzaam, want daarvan komen er maar tien voorbij in de game. Er worden van de roodgekleurde kaarten slechts 100 per jaar uitgebracht, per speler dan wel te verstaan.

Natuurlijk zijn er ook zeldzame kaarten van spelers die wereldberoemd zijn. Een zeldzame kaart van een voetballer van PEC Zwolle, die zal minder opbrengen dan een zeldzame kaart van een FC Barcelona-speler. Er zijn zeldzame kaarten van de Fransman Kylian Mbappé en die gaan voor bijna 100.000 euro over de virtuele toonbank. Mocht zo’n speler in jouw pakketje zitten, dan kan je een gat in de lucht springen.

Een zeldzame speler kan jij op meerdere methodes verkrijgen. De kaarten zijn verkrijgbaar op het platform van Sorare, maar ook bij één van de NFT-marktplaatsen. Je zal dan diep in de buidel moeten tasten en dat kan lang niet iedereen. Echter kan jij ook met jouw team goede resultaten boeken en beloningen krijgen. Een beloning komt in de vorm van een pakketje met één of meerdere spelerskaarten. Je moet een beetje geluk hebben, maar wellicht krijg jij wel een zeldzame kaart toegewezen.

Minimale prijzen voor een zeldzame spelerskaart

De spelerskaarten kan jij het snelste verkrijgen door deze te kopen. Natuurlijk is een zeldzame kaart leuk om te hebben, maar je moet het jezelf wel kunnen veroorloven. In de afgelopen twee jaar zijn de kaarten veel duurder geworden, aangezien er ook meer spelers actief zijn op het platform van Sorare. Je kan de kaarten alleen kopen met Ethereum, dus de munten zal je wel eerst moeten aanschaffen. Je kan daarvoor terecht bij diverse brokers en exchanges, waaronder Binance, Bitvavo en Coinmerce.

De zeldzame kaarten zijn te koop vanaf 5,00 euro, terwijl je voor een super zeldzame kaart al snel meer dan 60 euro moet neerleggen. De unieke bruine kaarten kosten op zijn minst 560 euro. Wil jij een zeldzame kaart hebben van een absolute sterspeler, dan gaat het om tienduizenden euro’s per stuk.

Eredivisie op Sorare

Het platform van Sorare werkt samen met ruim 150 clubs van over de hele wereld. De grootste voetbalcompetities komen voorbij in het assortiment, zoals de Premier League, Bundesliga, La Liga en de Ligue 1. Je kan sinds vorig jaar ook spelers uit de Eredivise, oftewel de Nederlandse competitie, krijgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om spelers van Ajax, Feyenoord en PSV. De echte logo’s en de echte spelersfoto’s zijn door de clubs beschikbaar gesteld. Daarvoor krijgen de clubs vanzelfsprekend ook een vergoeding toegekend van Sorare. Het is daardoor nog leuker om naar de wedstrijden in de Eredivisie te kijken, want dat kan je ook nog wat opleveren op Sorare.

Hoe kan ik beloningen verdienen?

De beste manier om spelerskaarten te verkrijgen is door de game te spelen, want dan zijn de kaarten gratis. Je moet hiervoor deelnemen aan een competitie, een team samenstellen en punten verdienen. De punten worden toegekend op basis van de prestaties van de spelers uit jouw team. Stel jij hebt de spits Haller van Ajax, dan zal je dus punten krijgen als de aanvaller succesvol is met zijn club. Mocht Haller scoren en winnen, dan krijg je extra veel punten toegekend. Er zal door Sorare worden gekeken naar het eindresultaat van de voetbalwedstrijd en de prestaties van de speler. Je moet denken aan doelpunten, penalty’s, reddingen van de doelman, kaarten, eigen doelpunten en ga zo nog maar even door.

Er worden ook minpunten toegekend, bijvoorbeeld bij een gemiste doelpoging of een overtreding. Let op, je moet ook een aanvoerder aanwijzen. Denk daar goed over na, want de aanvoerder levert meer punten op. De nieuwste kaarten krijgen eveneens een bonus van 5% over het puntentotaal. Het is dus raadzaam om jouw team te blijven updaten.

Aanmelden bij Sorare

Iedereen kan zichzelf gratis aanmelden bij Sorare en een account aanmaken. Je zal enkele gegevens moet invullen, een wallet moeten koppelen aan jouw account en je kan direct aan de slag gaan. Vervolgens kan jij jouw eerste pakketje openen en de eerste vijf spelers verwelkomen in de ploeg. Stel een team samen en speel in de zogeheten ‘Rookie League’ Je komt in de eerste competitie alleen maar nieuwkomers tegen, waardoor je een grotere kans op succes hebt. Hoe hoger je in de ranglijst komt te staan, des te beter de beloningen zullen zijn voor de speler.