Mini-lening voor studenten

Mini-lening voor studenten

Studenten kunnen het financieel nog wel eens moeilijk hebben. Studeren en een bijbaantje, je bent fulltime bezig en desondanks komt er niet voldoende geld binnen. In dat geval kan je ervoor kiezen om een mini-lening af te sluiten. Het gaat dan om een lening voor een relatief korte periode en het leenbedrag kan oplopen tot 2500 euro. Een mini-lening voor studenten zal snel worden bijgeschreven op jouw bankrekening. Je kan de lening zien als een soort van voorschot, aangezien je het bedrag ook weer snel moet terugbetalen met rente. Je kan de mini-lening weer aflossen met bijvoorbeeld jouw studiefinanciering of salaris. Er zal bij een mini-lening geen BKR-toetsing plaatsvinden, waardoor een negatieve BKR ook geen obstakel zal zijn.

Waarom een mini-lening afsluiten?

Je kan als student nog wel eens tegen een tegenvaller aanlopen en de rekeningen moeten wel nog betaalt worden. Het kan ook zijn dat jij naar een festival wilt gaan, maar je komt net niet uit. In dat geval kan een mini-lening voor studenten de helpende hand bieden. Je kan een klein bedrag lenen voor een korte periode van bijvoorbeeld enkele weken. Echter moet je wel maandelijkse inkomsten hebben, want de lening verstrekker moet wel de zekerheid hebben dat zij het geld weer teruggestort krijgen. De meeste studenten krijgen een studiefinanciering en kunnen daarmee een mini-lening aflossen.

Hoeveel kan ik lenen als student?

Een mini-lening voor studenten gaat om een klein bedrag. Je kan vaak een bedrag van tussen de 100 euro en de 2500 euro lenen bij de kredietverstrekkers. Wij raden je aan om enkel en alleen een geldbedrag te lenen dat je ook daadwerkelijk weer kan aflossen, zonder dat je natuurlijk weer in de problemen komt. De mini-leningen moeten binnen een termijn van 15 dagen, 30 dagen, 45 dagen of 60 dagen weer worden afgelost. Je kan niet in termijnen betalen, je zal het totale bedrag direct in één keer moeten overmaken. Je kan overigens wel eerder het geldbedrag weer aflossen, wat voor meer rust zorgt. Je moet wel rekening houden met hoge rentes van bijvoorbeeld ruim 9%, zelfs over zo’n korte periode. Daarnaast kunnen de extra kosten erg hard oplopen wanneer jij niet op tijd aflost. Er worden dan woekerrentes in rekening gebracht.

Hoe snel krijg ik de mini-lening gestort?

Een van de grote voordelen van een mini-lening voor studenten is dat het geldbedrag snel op jouw rekening verschijnt. Je kan de mini-lening zonder BKR al binnen een kwartiertje ontvangen. Het duurt overigens wel net wat langer als jij voor de eerste keer een lening afsluit bij een aanbieder. De aanvragen worden sowieso dezelfde dag nog succesvol verwerkt. De mini-leningen zijn interessant, maar je moet altijd rekening houden met kosten. Geld lenen kost geld.

Kenmerken van een mini-lening voor studenten

– Mini-leningen van 100 euro tot 2500 euro
– Looptijd van maximaal vier maanden
– Lening al binnen 15 minuten op jouw rekening
– Snel een lening aanvragen en laten uitbetalen
– Gegarandeerd binnen 24 uur de beschikking over het geldbedrag
– Er zal geen BKR-toetsing plaatsvinden