10 datingtips voor mannen

10 datingtips voor mannen

De eerste date is natuurlijk altijd spannend. Je wilt een goede eerste indruk maken en laten zien wat voor fantastische man je bent. Wees vooral jezelf en laat het lekker op je af komen. Er zijn een heleboel tips voor een eerste date te vinden. Met deze 10 datingtips voor mannen ga jij absoluut een sterke indruk maken op haar! Succes met je date.

Tip 1. Spreek af op een informele locatie

Start de eerste date op een informele en ook hippe locatie. Misschien zelfs één waar je al bekent bent zodat je meer jezelf kunt zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een drankje gaan doen bij je favoriete bar. Hou er wel rekening mee dat er geen vrienden aanwezig zijn die de date kunnen verpesten. Daar zit zei tevens ook helemaal niet op te wachten. Ook kun je een hapje gaan eten in een goed restaurant. Kies niet direct een luxe tent want misschien is ze daar wel niet op gekleed en geneert ze zich. Maak hier van te voren eventueel afspraken over.

Tip 2. Kom niet te laat

De tweede tip zal je waarschijnlijk wel begrijpen maar we maken het je toch nog even duidelijk. Wees op tijd als je op date gaat met een vrouw. Er is geen één vrouw die het apprecieert als je te laat komt en ze in haar eentje op jou moet wachten. Ten eerste is het niet netjes maar ten tweede gaat ze misschien denken dat je niet volledig geïnteresseerd in haar bent.

Tip 3. Wees een echte heer

De tijden zijn weliswaar veranderd maar hou je op de eerste date aan alle regels die voorgeschreven zijn aan een echte gentleman. Hou de deur voor haar open als je het restaurant binnen gaat, neem haar jas aan en hang deze op, schuift haar stoel aan en betaal de rekening. Ook als ze aangeeft dat ze graag wilt splitten. Leg haar uit dat je met alle liefde de rekening wilt betalen omdat je het zo’n fantastische date vondt.

Tip 4. Vermijd afleiding

Een vrouw verwacht alle aandacht te krijgen. Zeker op een eerste date. Vermijd dus alle eventuele afleidingen. Zet je telefoon op stil en hou hem lekker in je broekzak. Niets is erger dan constant je telefoon in de gaten te houden terwijl je op date bent. Scoor je absoluut geen punten mee. Draag ook geen smartwatch om te voorkomen dat je ogen daar opgericht zijn. Deze avond is het tijd om je volledig te focussen op je date en haar te leren kennen.

Tip 5. Geef aan dat je verlegen bent

Het komt heel vaak voor dat mannen tijdens een date ontzettend verlegen zijn. Dit kan heel ongemakkelijk zijn maar het is niets om voor je schamen. Je bent immers niet de enigste. En ook zei wou met je op date, dus ze is geïnteresseerd in je. Vergeet dat niet. In plaats van constant rood aan te lopen en ongemakkelijk te lachen kun je je date vooraf aangeven dat je verlegen bent. Zo voel jij je meer op je gemak en vaak kunnen vrouwen dit ook enorm waarderen. Tevens kent zei dan ook direct een eerste eigenschap van je. Win-win!

Tip 6. Wees altijd aardig

Wanneer je op date bent is het belangrijk dat je altijd aardig bent. Ook tijdens gesprekken waar je het misschien niet helemaal mee eens bent. Natuurlijk mag je aangeven dat je een andere mening hebt, maar doe dit op een aardige manier en kom niet te hard uit de hoek. Onthoud verder, als ze iets niet wilt, dan wilt ze het niet. Ga niet je zin doordrijven. Vrouwen houden hier absoluut niet van en je vermindert direct je kans op een eventuele tweede date.

Tip 7. Laat de ex niet ter sprake komen

We horen echt nog steeds dat het regelmatig gebeurd. Herinneringen ophalen over een ex tijdens een eerste date. Het is het stomste wat je kunt doen. Begin nooit over partners die je eerder hebt gehad, het heeft geen enkele toegevoegde waarde. Vrouwen willen dit ook helemaal niet horen. Gewoon niet doen dus.

Tip 8. Laat haar praten

Vrouwen zijn dol op praten. Lekker laten doen dus. Zorg er wel voor dat je oprecht geïnteresseerd bent in het gesprek en stel vragen over de onderwerpen waar ze het over heeft. Op deze manier laat je zien dat je interesse in haar hebt. Ook hou je zo het gesprek op gang en voorkom je stiltes. Mannen die teveel over zichzelf praten is een not done voor vrouwen. Probeer dus zo min mogelijk over jouw favoriete onderwerpen te praten tijdens de eerste date. Dat komt wellicht later wel.

Tip 9. Zorg voor een goede outfit

Je outfit en de rest van je uiterlijk zorgt voor een eerste goede indruk. Trek een modieuze outfit aan waar jij je goed in voelt. Hou er rekening mee dat je kleren met je schoenen matchen. Het ligt er natuurlijk ook aan waar je naar toe op date gaat. Ga je naar een restaurant kun je kiezen voor een overhemd en een pantalon. Gaan jullie samen een drankje doen in de bar kun je wat simpelers aantrekken. Een jeans met daarboven op een simpele trui. Zorg er verder voor dat je hygiëne op orde is. Dit vinden vrouwen essentieel.

Tip 10. Niet teveel alcohol

De meeste Nederlanders zijn dol op een borrel. Toch is het beter om op je eerste date niet teveel alcohol te drinken. Bestelt je date geen alcoholische drankje, doe dit zelf dan ook niet. Laat haar dus altijd als eerst bestellen. Dan ben je op de hoogte van haar keuze. Vrouwen hebben een gruwelijke hekel aan aangeschoten of nog erger, dronken mannen. Hou het dus bij één of twee alcoholische drankjes en ga daarna lekker aan de cola of een andere frisdrank.