Geld besparen op abonnementen met deze 6 tips

Geld besparen op abonnementen met deze 6 tips

Er zijn tegenwoordig abonnementen voor vrijwel alles en iedere maand moet je een bedrag betalen. Aangezien het vaak om relatief lage bedragen gaat, heb je niet snel door om hoeveel geld het daadwerkelijk gaat. Je hebt abonnementen voor de sportscholen, bioscopen, streamingsdiensten, smartphones, internet en ga zo nog maar even door. Wij hebben hieronder enkele tips genoteerd die je kunnen helpen om geld te besparen op abonnementen.

Tip 1: nutteloze abonnementen stopzetten

Er zijn abonnementen voor de meest onzinnige dingen. Jawel, ook die abonnementen worden aan de lopende band afgesloten. Het is verstandig om eens te bekijken welke abonnementen jij hebt, maar nooit gebruikt. Je kan de desbetreffende abonnementen vaak meteen stopzetten en dat scheelt je maandelijks weer een mooi bedrag. Abonnementen op sportscholen, streamingsdiensten en zelfs bloemen zijn vaak van die abonnementen die eigenlijk nooit echt worden gebruikt. Neem dus even de tijd om de nodige abonnementen stop te zetten, het kost slechts een paar minuten.

Tip 2: kies voor een goedkoper alternatief

Een beetje goed zoeken naar een goedkoper abonnement kan nooit kwaad. In de meeste gevallen ga jij het ook namelijk vinden en kan je geld besparen. Je moet denken aan streamingsdiensten, internetabonnementen en ga zo maar even door. Er zijn speciale vergelijkingssites beschikbaar die alle prijzen voor je klaarzetten. De meeste bedrijven bieden ook kortingen aan voor nieuwkomers en zelfs soms gratis producten. Het kan dus interessant zijn om over te stappen en te profiteren van allerlei mooie extra’s.

Tip 3: vergeet de tijdschriften

Tijdschriften zijn eigenlijk niet meer van deze tijd en sommige bekende tijdschriften zijn zelfs al verdwenen uit de winkels. Dat komt vooral omdat de meeste informatie in de tijdschriften ook online te vinden is. Zeker de voetbaltijdschriften bieden weinig tot geen extra’s meer. Het is zonde om een abonnement af te sluiten op een tijdschrift. Als je op vakantie gaat kan je altijd nog een tijdschrift aanschaffen op het vliegveld. Heb je een abonnement, zet deze dan stop.

Tip 4: online tijdschriften zijn het alternatief

De meeste tijdschriften beschikken nu ook over een digitale variant. Je kan dan ook een online abonnement afsluiten en gewoon op jouw computer, smartphone of tablet het tijdschrift lezen. Het fijne is dat de abonnementskosten een stuk lager zijn en je wel hetzelfde tijdschrift kan lezen. Tegenwoordig bieden ook de kranten een online versie aan. Het scheelt ook weer veel papier en dus bomen, je doet ook nog iets goeds voor het milieu.

Tip 5: onnodige streamingsdiensten

De meeste televisiezenders bieden tegenwoordig ook abonnement aan op hun eigen streamingsdiensten. Netflix werd al snel groot en de concurrentie besloot de stap ook te maken. Videoland biedt bijvoorbeeld RTL programma’s aan, terwijl je ook Discovery+ en Prime kan afsluiten. Allemaal leuk en aardig, maar kijk je er ook echt naar?

Tip 6: bespaar geld met sim-only

Een smartphone abonnement is echt bijzonder prijzig en kost al snel rond de 50 euro per maand. Na enkele jaren kan jij weer een nieuwe telefoon uitzoeken of de huidige smartphone behouden. Doe jij dat laatste, dan kan je overstappen op een sim-only abonnement. Je hoeft geen maandelijks bedrag voor een nieuwe smartphone te betalen en dat scheelt veel geld. Er zijn namelijk sim-only abonnementen beschikbaar voor minder dan 10 euro per maand.