De 10 populairste titels op Netflix (januari 2021)

De 10 populairste titels op Netflix (januari 2021)

Netflix is een walhalla voor de liefhebbers van series, films en documentaires. Je hebt de keuze uit duizenden titels, maar slechts enkele weten ook echt een miljoenenpubliek te bereiken. Netflix toont dagelijks een handige top 10, waarin te zien is welke series en films het allerbeste scoren. Daarnaast is ook de website IMDb een handige informatiebron, aangezien er beoordelingen worden gegeven aan de content op Netflix. De lijsten met de beste en populairste titels op Netflix veranderen snel. Desondanks hebben wij hieronder de 10 populairste titels op Netflix voor jullie genoteerd:

Nummer 1: Lupin

Lupin is een nieuwe serie die in 2021 verscheen op de streamingsdienst. De serie gaat over een meesterdief die op wraaktocht is. Zijn vader overkwam iets vervelends en Arséne Lupin zint op wraak. De serie is gebaseerd op de succesvolle boeken van de schrijver Assane Diop. Lupin zal tegen de nodige problemen aanlopen en zijn geliefden lopen hierdoor direct gevaar. Lupin is één van de spannendste series van dit moment en is dan ook een groot succes.

Nummer 2: Bridgerton

Bridgerton is een zeer populaire Amerikaanse dramaserie. De kostuumdrama neemt je mee in een uniek verhaal over de gelijknamige familie. De rijke en prominente levensstijl is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Liefde en geluk zijn ook onder de elite geen zekerheid. Bridgerton kwam tijdens kerst 2020 op Netflix te staan en bleek direct een grote hit. Netflix kondigde onlangs dan ook het tweede seizoen al aan. De serie werd grotendeels opgenomen in Yorkshire.

Nummer 3: Outside the Wire

De Amerikaanse film Outside the Wire werd begin 2021 gelanceerd op Netflix. De sciencefictionfilm gaat over een dronepiloot die voor een bijzonder zware taak staat. Hij moet namelijk een massavernietigingswapen zien te vinden, aangezien ook de verkeerde partij druk aan het zoeken is. Outside the Wire werd opgenomen in Boedapest en scoort bijzonder hoog op de beoordelingswebsites.

Nummer 4: Modern Family

De komische serie Modern Family was tussen 2009 en 2020 te zien op de televisie. De serie won ontzettend veel prijzen, waaronder meerdere Emmy’s en een Golden Globe. Er werden 11 seizoenen opgenomen van Modern Family en vrijwel iedere seizoen bestaat uit 24 afleveringen. In de serie volg jij de Pritchett en Dunphy families en dat levert de nodige hilariteit op. Modern Family is momenteel erg populair aangezien het allerlaatste seizoen te zien is op Netflix. Overigens kan je alle seizoenen terugkijken op de streamingsdienst.

Nummer 5: Cobra Kai

Je kent vast wel de beroemde Karate Kid films. De filmreeks was een groot succes. In 1989 verscheen de laatste Karate Kid film in de bioscoop. In 2018 kwam de televisieserie Cobra Kid uit, een modern vervolg op de filmreeks. De hoofdpersoon is in de serie Johnny Lawrence. Een opvallende keuze, want dat was in de Karate Kid films nog de slechterik. Diverse acteurs keerde weer terug, waaronder Ralph Macchio en William Zabka.

Nummer 6: The Queen’s Gambit

De Amerikaanse dramaserie The Queen’s Gambit kwam in oktober 2020 uit op de streamingsdienst Netflix. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Walter Tevis. The Queen’s Gambit is een miniserie en bestaat dan ook uit slechts zeven afleveringen. De serie gaat over een jong meisje met een enorme aanleg voor de schaaksport. Het meisje groeit uit tot een grootmeester, maar het gaat allemaal niet zonder de nodige problemen. De hoofdrol wordt vertolkt door Anya Taylor-Joy.

Nummer 7: Inside the World’s Toughest Prisons

De documentaire serie Inside the World’s Toughest Prisons verscheen in april 2016 voor de eerste keer op de buis. In 2021 werd het vijfde seizoen toegevoegd op Netflix. De presentator Raphael Rowe is ook dit seizoen weer van de partij. Rowe zat zelf ooit 12 jaar onterecht in de gevangenis. De presentator laat zichzelf nu voor de serie opsluiten in gevangenissen over de hele wereld. In het vijfde seizoen gaat Rowe onder andere naar Groenland en de Filipijnen.

Nummer 8: Pieces of a Woman

De dramafilm Pieces of a Woman is bijzonder goed ontvangen op Netflix. De Amerikaans-Canadese productie ging in januari 2021 in première op de streamingsdienst. De film kent een sterrencast met Shia LaBeouf, Ellen Burstyn en natuurlijk Vanessa Kirby. De film Pieces of a Woman gaat over een vrouw die haar kind verliest tijdens de zwangerschap. De pijn is groot en zorgt voor vervelende gebeurtenissen in de familie. Het is een aangrijpende film en ook nog eens waargebeurd.

Nummer 9: We Can Be Heroes

De Amerikaanse film We Can Be Heroes verscheen op 25 december 2020 op Netflix. De superheldenfilm is vooral populair bij kinderen. De film gaat over buitenaardse wezens die hun slag hebben geslagen op aarde en diverse superhelden hebben ontvoerd. Het is dan enkele heldhaftige kinderen om de helpende hand te bieden en de superhelden te bevrijden.

Nummer 10: Tiny Pretty Things

De dramaserie Tiny Pretty Things kwam op 14 december 2020 beschikbaar op Netflix. De serie is gebaseerd op het boek van Sona Charaipotra en Dhonielle Clayton. Het verhaal gaat over een vrouw die zich kan gaan bewijzen op een prestigieuze balletschool. Echter blijkt de balletwereld anders dan zij zich had voorgesteld.