Dit zijn de 7 leukste dierentuinen van Nederland!

dit zijn de 7 leukste dierentuinen van Nederland

Wil je er eens op uit met kinderen? Wat is er dan leuker dan gezellig naar de dierentuin! Ook als volwassene kijk je daar je ogen uit want er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken. Daarom staan hieronder de leukste dierentuinen van Nederland op een rij. Dat gaat nog lastig kiezen worden!

Blijdorp Rotterdam

Deze prachtige dierentuin is gelegen in hartje Rotterdam, op loopafstand van het Centraal station. Handig dus als je met de trein erop uit wilt gaan! Wat deze dierentuin zo bijzonder maakt is toch wel het Oceanium. In dit reusachtige aquarium heb je het gevoel dat je over de zeebodem loopt en de vissen, haaien en schildpadden over je hoofd heen zwemmen. Je zou er uren naar kunnen blijven kijken. Ook de ijsberen zijn zeker een bezoekje waard, het is niet te geloven hoe dicht je bij ze kunt komen. (Gelukkig zit er wel een dikke glasplaat tussen). Vind je dit een beetje eng? Bezoek dan eens Amazonica. Dit vlinderparadijs biedt plaats aan duizenden vlinders die daar lekker vrij rondfladderen. Wie weet landt er wel eentje op je schouder.

Artis Amsterdam

Deze dierentuin met een rijke historie bevindt zich ook midden in de stad en is ook heel goed met de tram of de metro te bereiken. Wat aan deze dierentuin zo speciaal is? Ze hebben hier niet alleen dieren maar zijn ondertussen zelfs een botanische tuin. Je zou Artis dus een plantendierentuin kunnen noemen. In deze tuin staan tot nu toe al bijna driehonderd soorten bomen en planten. Hiermee geeft de dierentuin je een mooie kijk op planten en hun relatie tot de natuur. Wil je nog eens wat anders dan in een “normale” dierentuin? Bezoek dan eens het Planetarium en waan je tussen de sterren. Of bezoek Microbia, het enige microbenmuseum ter wereld.

Burgers Zoo Arnhem

Koninklijke Burgers Zoo heette oorspronkelijk Burgers Dierenpark. Deze dierentuin staat bekend om zijn ecodisplays. Dit zijn nabootsingen van de ecosystemen waarin dieren en planten leven. Deze zijn onderverdeeld in Bush, Desert, Safari, Ocean, Rimboe, Park en Mangrove. Dit is heel speciaal want je voelt je net alsof je in een andere wereld stapt en voelt je net een ontdekkingsreiziger. Met het openbaar is deze mooie dierentuin iets minder makkelijk te bereiken voor treinreizigers, want deze ligt niet dicht bij een station. Er rijden wel bussen naar toe. Kinderen kunnen hier heerlijk de beest uithangen in de speeltuin die gemaakt is van Robiniahout, wat heel duurzaam is. Deze speeltuin is maar liefst 1000 vierkante meter groot.

Gaia Zoo Kerkrade

De naam Gaia betekent Godin van de aarde. Deze mooie dierentuin is gelegen in het prachtige Limburg. Naast dieren kijken is dit echt de plek waar kinderen zich kunnen uitleven, er is namelijk een heel groot indoor speelpark voor kinderen, de Dino Dome. Hier kunnen kinderen naar hartenlust spelen en klauteren in een wereld waar het lijkt alsof de dinosaurussen weer tot leven gekomen zijn! Dus ook bij slecht weer kan je hier goed terecht. Ook zijn erbuiten nog enkele leuke speelplaatsen gemaakt. Mocht je nou echt eens een paar dagen lekker er tussen uit willen, dan kan je ook een hotelarrangement boeken bij dierentuin. Kan je meteen mooi lekker goedkoop nieuwe kleding aanschaffen bij Designer Outlet Roermond, of bezoek met de kinderen het Sprookjesbos of Pretpark de Valkenier in Valkenburg.

Safaripark Beekse Bergen Hilvarenbeek

Als je echt op avontuur wilt dan moet je hier zijn! Dit is namelijk geen gewone dierentuin. Hier kan je zelf kiezen hoe spannend je het wilt maken. Ga je met je eigen auto het park in? Dan zou het zomaar kunnen dat je even moet wachten omdat er een groep leeuwen op de weg ligt. Doe je dakraam (als je dat hebt) maar goed dicht want voor je het weet krijg je zomaar een lik over je hoofd van een giraffe. Als je dit te veel van het goede vindt dan kan je ook gewoon in de safari bus stappen. Behalve deze twee mogelijkheden is het ook nog mogelijk om een leuke boottocht te maken of lekker te wandelen. Even genoeg dieren gezien? Dan is er ook nog Speelland, een superleuke speeltuin waar de kinderen zich even lekker kunnen laten gaan. Heb je niet genoeg aan een dag? Boek dan een huisje op het vakantiepark of logeer een nachtje tussen de wilde dieren in het Safari Resort.

Apenheul Apeldoorn

Tja, kan je dit nog wel een dierentuin noemen? Zeker wel maar dan een apendierentuin. Hier wonen ruim 300 apen van 35 verschillende soorten die thuishoren in Zuid-Amerika, Azië of Afrika. Het leuke is dat ongeveer de helft van alle apen gewoon los in het park mogen lopen en je ze dus overal zomaar tegen kunt komen. Leuk weetje: Deze dierentuin is opgericht in 1971 door de Rotterdamse fotograaf Wim Mager. Deze meneer had in de jaren 60 in een dierenwinkel twee dwergaapjes gekocht, niet te geloven maar dat mocht toen nog gewoon! Maar al snel werden het er meer en zodoende besloot deze meneer te beginnen met enkele wolapen, slingerapen en dwergapen. Bezoekers vonden dit zo leuk dat dit park tot de dag van vandaag nog een groot succes is. Voor kinderen zijn hier diverse speelplaatsen waar ze zelf ook heerlijk even de aap uit kunnen hangen.

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Dé attractie van dit mooie dierenpark zijn uiteraard de reuzenpanda’s. Het is geweldig om naar deze dieren te kijken, zeker voor kinderen want ze lijken sprekend op levende teddyberen. Deze bedreigde diersoort uit China zit hier in een fokprogramma, dus met een beetje geluk kan je tijdens je bezoek ook nog een schattige baby panda bewonderen. Krijgen de kinderen er geen genoeg van? Laat ze dan eens meedoen met expeditie Berenbos. Hier genieten bruine beren, die vroeger mishandeld zijn, samen met wolven op een heel groot terrein van een onbezorgd leven. Slecht weer? Dan kunnend de kinderen zich heerlijk vermaken bij Ravot Apia, de grote overdekte speeljungle. Of laat ze lekker springen op het springkussen in de Maki Lounge.