De 5 beste voetbalboeken van 2021

De 5 beste voetbalboeken van 2021

De echte liefhebbers van de voetbalsport willen alles te weten komen over de bekende voetballers en de unieke verhalen van oud-trainers. Dat is ook mogelijk, want de meeste bekende namen in de voetbalwereld hebben een eigen boek uitgebracht. De legendes delen hun ervaringen bij de clubs, de meest memorabele wedstrijden en vertellen van alles over hun privéleven. Voetbalboeken zijn dan ook bijzonder populair, er worden honderdduizenden exemplaren verkocht. Wil jij binnenkort ook een voetbalboek aanschaffen, dan is het misschien slim om onze lijst met de 5 beste voetbalboeken van 2021 even door te kijken:

Nummer 1: Vechtlust (Fernando Ricksen)

Fernando Ricksen kwam in 2019 te overlijden, maar zal nooit vergeten worden. De ex-voetballer kreeg na zijn voetballoopbaan te maken met de spierziekte ALS. Het ging snel bergafwaarts, maar hij wist zich in zijn laatste jaren nog volop in te zetten om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte. Ricksen kende een bijzonder leven met veel ups en downs. Ricksen kreeg te maken met verslavingen en daar kom jij alles over te weten in het boek Vechtlust.

Nummer 2: Mijn Verhaal (Johan Cruijff)

Johan Cruijff is de beste Nederlandse voetballer aller tijden en voetbalicoon. Iedereen ter wereld kent Cruijff. Er zijn tientallen voetbalboeken verschenen over de voetballer, waaronder het boek ‘Mijn Verhaal’. De biografie verscheen enkele maanden nadat Cruijff kwam te overlijden. De boek werd bijzonder goed verkocht en is ook in 2021 nog een bestseller. Je komt allerlei unieke anekdotes tegen en inspirerende verhalen. Het boek werd geschreven door Jaap de Groot en is een absolute aanrader voor alle voetballiefhebbers.

Nummer 3: Heart of a Lion (Memphis Depay)

De grote Nederlandse voetbalster van dit moment is Memphis Depay. De spits van FC Barcelona heeft nu al een bijzondere carrière achter de rug. Een geweldige periode bij PSV en een teleurstellende tijd bij Manchester United. Zijn jeugd was heftig en daar kom jij meer over te weten in het voetbalboek ‘Heart of a Lion’. Het boek laat een andere kant van de aanvaller zien en is nog altijd actueel. Het voetbalboek is ook zeer geschikt om mee te nemen tijdens een vakantie. Je zal zeker anders naar Depay gaan kijken.

Nummer 4: Van Arsenal naar de Bajes (Glenn Helder)

Glenn Helder stond bekend als één van de grootste aanvallende talenten van Nederland. De oud-voetballer schopte het zelfs tot de Engelse topclub Arsenal FC. Echter kon de speler niet goed omgaan met zijn bekendheid en rijkdom. Grote schulden, zelfmoordpogingen en een gokverslaving zorgde ervoor dat Helder in de problemen kwam. Uiteindelijk kwam Helder zelfs in de ‘bajes’ terecht. In de biografie vertelt de oud-voetballer meer over zijn leven en de grote obstakels. Natuurlijk zal hij ook verhalen delen over zijn betere tijden als profvoetballer.

Nummer 5: Geen Genade (Andy van der Meyde)

Andy van der Meyde beleefde een geweldige voetbalperiode bij AFC Ajax en diverse internationale topclubs. Echter wist de aanvaller niet alles uit zijn profloopbaan te halen. Desondanks wist Van der Meyde miljoenen te verdienen, maar gaf hij dat ook met gemak allemaal weer uit. Een vervelende tijd als kind en diverse hardnekkige verslavingen maakte zijn leven moeilijk. In het boek komt de lezer meer te weten over het bijzondere leven van de oud-international.