De 8 beste tips voor Instagram

De 8 beste tips voor Instagram

In de huidige samenleving is het normaal om alles met elkaar te delen. Een vakantie, een etentje of gewoon een filmpje kijken op de bank. Wij plaatsen massaal foto’s en berichten op de sociale mediakanalen. Het begon allemaal met Hyves, maar tegenwoordig maken wij gebruik van Facebook, TikTok en Instagram. In 2019 mocht Instagram zelfs 1,6 miljard actieve gebruikers verwelkomen. De foto’s vliegen je om de oren en je kan zelf natuurlijk ook het één en ander delen met jouw volgers. Wil je ook succesvol worden op Instagram, lees dan snel onze handige tips door!

Tip 1: meldingen aanzetten

De tijdlijn van Instagram blijft continu veranderen, aangezien de gebruikers steeds maar nieuwe content plaatsen. Het kan ervoor zorgen dat de tijdlijn enigszins onoverzichtelijk begint te worden. De foto’s van jouw vrienden kan je dan nog wel eens over het hoofd zien. Dat is niet nodig, want alle Instagram-leden kunnen de meldingen aanzetten. Ga naar het profiel van een vriend of vriendin en schakel eenvoudig de berichtmeldingen in. Je krijgt een notificatie wanneer de desbetreffende gebruiker nieuwe content heeft geplaatst.

Tip 2: berichten opslaan voor een later moment

Er komen nog wel eens berichten voorbij op jouw tijdlijn die je wellicht later nog een keertje wilt bekijken. Je kan dan gebruik gaan maken van de bookmark-functie. Klik op het envelopje aan de zijkant en het bericht zal worden opgeslagen. Je kan het bericht dan later eenvoudig terugvinden en er alsnog op reageren. Het is een functie die niet zo snel opvalt, maar wel onwijs handig is.

Tip 3: filters gebruiken op Instagram

Instagram werd al snel succesvol dankzij de speciale filterfuncties. Een gebruik kan een foto plaatsen en vervolgens een filter uitkiezen. Het assortiment aan filters is groot. Naast de normale foto-filters zijn er ook gezichtsfilters beschikbaar. Mocht de filter toch niet het gewenste effect hebben, dan kan je altijd nog een andere kiezen.

Tip 4: foto’s met een tag verwijderen

Je kent het vast wel, een foto van een vriend of vriendin komt op Instagram te staan. Jij staat er zelf ook op, ondanks dat je er wellicht niet tevreden over was. Een vriend of vriendin kan je taggen in een foto, waardoor al jouw volgers de foto ook kunnen zien. Gelukkig is er oplossing, want jij kan tags verwijderen. Klik op foto, ga naar de berichtenopties en klik op ‘tag verwijderen’. Het duurt een paar seconden en het scheelt de nodige frustratie.

Tip 5: hashtags gebruiken op Instagram

Je kan op bepaalde manieren proberen om meer volgers te trekken. Een oplossing is door hashtags te gebruiken bij de berichten. Het is namelijk mogelijk om te zoeken op hashtags en op die manier leuke foto’s te vinden. Er zijn ook leden die hashtags gebruiken zoals ‘followme’ en ‘instafollow’. In de meeste gevallen zal iemand die jij gaat volgen als wederdienst hetzelfde doen.

Tip 6: berichten opslaan als concept

Als je een bericht aanmaakt dan kan je deze ook bewaren voor een later moment, oftewel opslaan als ‘concept’. Je kan het bericht dan op een later moment aanvullen of plaatsen. Het is ook de ideale manier om enkele berichten aan te maken en later te plaatsen. Zodat je tijdens een drukke periode ook gewoon iedere dag wat content kan plaatsen en de volgers tevreden kan houden.

Tip 7: Plaats één bericht per keer

Het is verleidelijk om meerdere berichten direct achter elkaar te plaatsen op Instagram. Echter moet je ook aan de volgers denken. Die krijgen al jouw berichten in één keer op de tijdlijn. Dat is frustrerend en de kans is dan groot dat je volgers verliest. Slechts één bericht per zoveel uur is een betere optie. Je kan ook meerdere foto’s in één bericht plaatsen, je krijgt dan een soort van collage. Dat is een betere optie!

Tip 8: Deel niet alles!

Het is onzin om alle gebeurtenissen in jouw leven te delen. Teveel is nooit goed, je moet jezelf ook een beetje beschermen. Plaats alleen de interessante gebeurtenissen. Niet iedereen zit iedere avond te wachten op een foto van jouw avondeten. Probeer ook niet in herhaling te vallen.