Beleggen met Peaks

Beleggen met Peaks

Beleggen was lange tijd uitsluitend weggelegd voor de rijke, maar dat is allang niet meer het geval. Je kan de applicatie ‘Peaks’ starten met beleggen met lage bedragen. De app ziet er overzichtelijk en vooral heel kleurrijk uit. De meeste beleggingsapps zijn onnodig ingewikkeld. Je komt er eigenlijk alleen goed uit als je kennis van zaken hebt. De moeilijke termijn schieten je om de oren. Gelukkig is dat met de Peaks applicatie verleden tijd. Iedereen kan nu beleggen zonder dat je hoeft te weten wat termen zoals dividend en benchmark betekenen.

Beleggen met wisselgeld

De populaire beleggingsapplicatie Peaks geeft gebruikers de kans om te beleggen met wisselgeld. Je hebt het gedurende de dag waarschijnlijk niet door, maar bij iedere pintransactie beleg jij een klein bedrag. Je vraagt jezelf waarschijnlijk af hoe dat kan. Stel jij gaat een ijsje halen en je moet een bedrag van 2,50 euro afrekenen, dan zal Peaks automatisch het bedrag afronden naar 3 euro. Er gaat 50 eurocent naar jouw beleggingsaccount. Dit zorgt ervoor dat je het eigenlijk niets eens merkt, maar wel bezig bent om een mooi spaarpotje op te bouwen.

Peaks werkte in de beginfase uitsluitend samen met de Rabobank. Sinds september 2020 is het mogelijk om met iedere bank gebruik te maken van Peaks. Je kan ervoor kiezen om dagelijks een bedrag in te leggen of dat aan het einde van elke maand te doen. En dat bedrag mag jij helemaal zelf beslissen. Je kan één euro per dag beleggen of een stuk meer. Het is een ideale manier om langzaam een mooi bedrag bij elkaar te sparen en te beleggen.

Indexfondsen

Er komt toch nog een ingewikkelde term om de hoek kijken, namelijk indexfondsen. Je belegt het geld in dit soort fondsen en dat is een betrouwbare manier van beleggen. Een indexfonds beschikt over verschillende obligaties en aandelen. In plaats van dat jij één aandeel koopt en veel risico loopt, zal je nu juist kleine verschillende aandelen kopen en het risico zo goed als mogelijk spreiden. Beleggen is niet risicovrij. Echter geldt wel een simpele regel, een belegging op een langer termijn is vaak succesvoller. En wij moeten bekennen, alles is momenteel beter dan een spaarrekening zonder rendement.

Risico kan lonen

Beleggen lijkt ook wel een klein beetje op een casinospel. Hoe meer risico jij neemt, des te hoger de beloning kan zijn. Je kan zelf bepalen hoeveel risico jij neemt bij Peaks. Je hebt de keuze uit ‘Mild, pittig, scherp en heet’. De moeilijke termijn zijn dus zeker achterwegen gelaten. Een milde belegging kan je rond de drie procent rendement op jaarbasis opleveren, terwijl je met heet al snel zeven procent kan bijschrijven. Echter kan je ook geld verliezen, want je neemt risico. Aangezien het om lage bedragen gaat kan het wel een stuk spannender zijn als je veel risico neemt.

Direct 5 euro verdienen met Peaks

Peaks helpt nieuwe en bestaande gebruikers ook een handje bij het realiseren van een leuk winstbedrag. Je kan als lid namelijk een vriend of familielid uitnodigen om zich ook in te schrijven bij Peaks. De speciale actiecode levert zowel de nieuwe gebruiker als de bestaande gebruiker 5 euro op. Je krijgt als het ware een soort van kickstart cadeau en dat is wel zo prettig.

Uitbetalingen en account stopzetten

Het kan zijn dat je totaal bent uitgekeken op Peaks en ermee wilt stoppen. Dat is geen enkel probleem. De applicatie geeft gebruikers de kans om zich op ieder moment terug te trekken uit de belegging. Er worden in dat geval geen boetes gegeven of iets dergelijks. Je krijgt het geld gewoon teruggestort op jouw bankrekening. Je kan ook tussendoor geld laten uitbetalen of geld bijstorten.