13 tips om snel geld te verdienen

13 tips om snel geld te verdienen

Het kan zijn dat je er financieel even niet uitkomt. Dat is niets om je voor te schamen, bijna iedereen heeft dat wel eens meegemaakt. Je moet snel aan wat geld zien te komen en lenen is uitgesloten. Gelukkig zijn er ook dan nog onwijs veel verschillende manieren om snel geld te verdienen. Niet alle tips zullen even goed op jouw situatie aansluiten, maar het is toch handig om ze te kennen. Daarom hebben wij hieronder 13 tips genoteerd die de helpende hand kunnen bieden op financieel gebied.

Tip 1: vul online enquêtes in

De komst van het internet heeft ervoor gezorgd dat je nog makkelijker geld kan verdienen. Online zijn er tientallen manieren waarmee je een zakcentje kan bijverdienen. Een van de manieren is het invullen van enquêtes. Er bestaan diverse sites waar jij een account kan aanmaken. Zodra er een online enquête beschikbaar is dan krijg je een mail en kan je deelnemen. Normaal gesproken duurt het zo’n 5 tot 10 minuten om een enquête in te vullen. Je krijgt dan een klein geldbedrag toegekend of punten die je kan opsparen. Je kan het geld laten uitkeren of de punten inwisselen voor cadeaubonnen. Het is een relatief eenvoudige en leuke manier om snel geld te verdienen.

Tip 2: kamer verhuren

De kans bestaat dat jij een kamer hebt waar je niets mee doet. Dat komt in een financieel penibele situatie juist heel goed uit. Je kan een kamer namelijk verhuren. Je krijgt al snel 100 euro per week voor een kamer. Heb je een kamer over in een grote stad, bijvoorbeeld Amsterdam of Den Haag dan kan je nog veel meer geld incasseren voor de kamer. De extra inkomsten nemen een groot deel van jouw zorgen weg.

Tip 3: verkoop ongewenste producten

Je hebt waarschijnlijk bijzonder veel producten in huis liggen. Het overgrote deel gebruik je nooit en ligt maar in het stof. Het is zonde op de spullen maar te laten liggen als je er ook nog wat geld aan kan verdienen. Zet de producten online te koop, want er is vast wel iemand die het nodig heeft. Een oude videogame levert misschien nog wel een tientje op, terwijl je ook kleding gemakkelijk van de hand kan doen. Het is snel geld en de inspanning is minimaal.

Tip 4: babysitten

Er zijn in de buurt vast wel stelletjes met jonge kinderen. De ouders willen soms ook wel even een avondje weg en dan moet er wel iemand op de kinderen letten. Je kan jezelf inzetten als babysitter en op die manier snel geld verdienen. Er zijn zelfs mensen die oppassers zoeken voor huisdieren, misschien voor een weekendje of een hele week. Je krijgt vaak een leuk bedrag per uur, bijvoorbeeld 10 euro. Een avondje oppassen levert dan al snel 40 tot 50 euro op.

Tip 5: doorverwijzen

Er zijn aanbieders van verzekeringen, vastgoed, auto’s en ga zo maar even door. Wist jij dat je geld kan verdienen door mensen door te verwijzen naar de aanbieder. Stel jij kent iemand die een levensverzekering zoekt, dan kan jij een link doorsturen van de verzekeraar. Je krijgt dan een soort van provisie, een beloning voor het doorsturen van een klant. Sommige aanbieders geven meer dan honderd euro per doorverwijzing. Het is echt onwijs makkelijk geld verdienen. Als jij een eigen website of blog hebt dan kan je op deze manier een mooi salaris verdienen.

Tip 6: Artikelen schrijven

Als de Nederlandse taal je goed ligt dan is het misschien leuk om teksten te gaan schrijven. Je kan bijvoorbeeld artikelen schrijven over vakantiebestemmingen, producten en verzekeringen. De teksten kan je vervolgens verkopen aan webmasters. Als beginner krijg je vaak één cent per woord, maar dat kan al snel gaan stijgen. Je kan jezelf als tekstschrijver aanbieden op de bekende website Fiverr.

Het is ook leuk om je eigen blog te beginnen en op die manier geld te verdienen. Je kan over een product schrijven en dan vervolgens de lezer doorverwijzen naar een webshop waar dat product te koop is. Je kan het al raden, je krijgt een provisie als de lezer het product ook daadwerkelijk aanschaft.

Tip 7: erotisch webcamwerk

Als jij wel gek bent op een beetje erotiek en je nergens voor schaamt dan is webcamwerk iets voor jou. Het enige wat je nodig hebt is een computer, een webcam en een internetverbinding. Ook niet onbelangrijk, je moet wel minimaal 18 jaar of ouder zijn. Je kan jezelf aanmelden bij een erotische webcamsite en model worden. Bezoekers kunnen je zien en betalen daar dan ook vaak geld voor of geven fooien. Als je een knappe verschijning bent dan verdien je echt heel veel geld met webcamwerk. Dat geldt ook voor modellen die gemakkelijk uit de kleren gaan en niet vies zijn van een beetje zelfbevrediging. Geloof het of niet, maar er zijn modellen die duizenden euro’s per maand verdienen met webcamwerk.

Tip 8: schoonmaker worden

Schoonmaken is niet het leukste werk dat er is, maar het is wel noodzakelijk werk. Het is dan ook niet vreemd dat zowel particulieren als bedrijven constant op zoek zijn naar schoonmakers. Je kan jezelf aanbieden als schoonmaker, bijvoorbeeld voor een paar uurtjes per week. Het is makkelijk werk en je krijgt al snel 12 euro per uur. Het is wel handig als je weet wat je doet, anders ben je het bijbaantje ook zo weer kwijt.

Tip 9: pareltjes zoeken in de kringloopwinkel

Er zijn in Nederland vrijwel in iedere stad en dorp wel kringloopwinkels te vinden. Het ruikt er altijd een beetje muf en de meeste spullen zijn gewoonweg troep. Als je goed zoekt kan je wel enkele pareltjes vinden in een tweedehandswinkel. Er zijn vele liefhebbers die de pareltjes vinden en deze weer online voor meer verkopen. Je kan ook oude meubels kopen, opknappen en met een ruime winst weer doorverkopen. Als je goed met je handen bent dan is dit een ideale manier om extra geld te verdienen in een korte periode.

Tip 10: bijles geven

Kinderen en ook volwassenen leren maar als te graag. Echter hebben sommige leerlingen ook extra hulp nodig met moeilijke onderwerpen. Jij kan met jouw expertise geld verdienen door bijles te geven. Dit kan zowel online als fysiek. Je kan beginnen door een kaartje bij de supermarkt op te hangen of een advertentie op Marktplaats te zetten. Je kan al snel 10 euro per uur vragen voor een simpele bijles.

Tip 11: foto’s verkopen

Content is belangrijk en door de komst van het internet nog veel belangrijker geworden. Foto’s kunnen dan ook niet ontbreken in de krant of op websites. Het is dan ook niet gek dat er veel geld omgaat in de fotowereld. Vroeger waren er nog alleen professionele fotograven actief, tegenwoordig kan iedereen met foto’s geld verdienen. Een foto kan je te koop zetten op een zogeheten ‘stock site’. Iedereen kan de foto’s kopen. Een verkochte foto levert toch al gauw 20 euro of meer op.

Tip 12: rondleidingen geven in de stad

Niemand kent de stad waar jij woont beter dan jij, toch? Het leukste is dat je de kennis ook kan overdragen door rondleidingen te organiseren door de stad. Vertel over de bezienswaardigheden, loop langs de meest opmerkelijkste plekken in de stad en drink een drankje in de oudste café. Er zijn tal van toeristen die maar als te graag een rondleiding willen en daar goed geld voor betalen.

Tip 13: start een eigen YouTube-kanaal

YouTube is een platform waar mensen over de hele wereld geld aan verdienen. Je kan nu ook zelf een YouTube-kanaal beginnen en content creëren. Je kan grappige, informatieve en muziekvideo’s maken. Vervolgens zet je reclame op de video en elke keer als iemand kijkt dan verdien jij een klein bedrag. Echter zijn er video’s die miljoenen keren worden bekeken en dan stroomt het geld letterlijk binnen. Misschien is dit wel iets voor jou!