Goedkoop boodschappen doen met deze 10 tips

Goedkoop boodschappen doen met deze 10 tips

Het dagelijks leven blijft maar duurder worden en steeds meer mensen proberen geld te besparen op alledaagse dingen. Een grote kostenpost zijn de boodschappen, maar je kunt natuurlijk niet zonder de benodigde voedingsmiddelen. Het is gelukkig vrij eenvoudig om geld over te houden door goedkoop boodschappen te doen. Je kan de focus meer richten op aanbiedingen, huismerkproducten en ga zo maar even door. Het is toch een stuk moeilijker om jezelf in te houden wanneer jij door de supermarkt loopt. De supermarkten hebben er alles aangedaan om de klanten meer te laten uitgeven dan zij van plan waren. Gelukkig hebben wij hieronder een tiental handige tips genoteerd die het makkelijker maken om goedkoper te winkelen in de supermarkt!

Tip 1: ga naar een goedkope supermarkt

Je kan natuurlijk meerdere supermarkten bezoeken om altijd de beste prijs te betalen voor een product. Dat kost alleen wel veel tijd en je zal steeds weer in de verleiding komen om toch nog wat extra’s te kopen. Bezoek daarom één supermarkt en dan ook gelijk de goedkoopste. Ontwijk bijvoorbeeld de Albert Heijn, de duurste supermarkt van Nederland. Wij raden de Lidl aan, want juist die supermarkt is goedkoop. Dat komt omdat de supermarkt over veel huismerkproducten beschikt van een hoge kwaliteit. Alternatieven zijn de Aldi en de Dirk.

Tip 2: boodschappen doen met een lijstje

Een simpel lijstje maken voor de boodschappen kan je al helpen om goedkoper uit te zijn. Check even wat er nu eigenlijk allemaal in de keukenkastjes ligt, het is zonde om iets te kopen dat je al hebt liggen. Simpelweg door het lijstje te volgen ben je minder snel geneigd om impulsaankopen te doen.

Tip 3: boodschappen doen voor een langere periode

Dagelijks boodschappen doen is één van de grootste fouten die je kan maken, tenminste als jij geld wilt besparen. Je komt elke dag in aanraking met aanbiedingen en lekkernijen. Het is verstandiger om in één keer voor een langere periode boodschappen te doen. Wij raden je aan om dat zonder de kinderen te doen. Kies ook voor veel houdbare producten, want die gaan langer mee. Je kan ook online bestellen en gemakkelijk alle aanbiedingen aanklikken. Daarnaast is online alles op voorraad, waardoor jij zeker weet dat het product beschikbaar is.

Tip 4: check de reclamefolders

Wekelijks vallen de reclamefolders in de bus en dat is het moment om de nieuwste aanbiedingen te checken. Controleer altijd even of bepaalde dure artikelen in de aanbieding zijn. Je kan veel geld besparen op luiers, shampoo en toiletpapier. Ga geen producten kopen die je nooit gebruikt, maar nu toevallig extra goedkoop zijn. Dat zou zonde zijn, want de aanbiedingen zijn juist handig om geld te besparen.

Tip 5: persoonlijke bonus bij de Albert Heijn

De Albert Heijn werkt met de bekende bonuskaart. Je kan de kortingen in de winkel alleen krijgen als jij in het bezit bent van zo’n gratis kaart. Echter kan jij jezelf ook met de bonuskaart online registeren en dat kan je extra voordelen opleveren. Je ontvangt welke week persoonlijke bonusaanbiedingen. De korting is in dat geval gericht op producten die jij met regelmaat bij de Albert Heijn koopt. Het is dus ook slim om de bonuskaart te scannen als je geen aanbiedingen in de winkel aanschaft.

Tip 6: koop alleen het broodnodige

Boodschappen doen in de supermarkt is voor sommige een vervelende bezigheid en voor de ander een uitje. Het zal je verbazen dat in beide gevallen het best moeilijk is om geen extra impulsaankopen te doen. Koop geen extra koekjes en ga niet los bij de chips. Koop alleen wat je nodig hebt. Nogmaals, een boodschappenlijstje is altijd handig om bij de les te blijven tijdens het winkelen.

Tip 7: ga niet met de auto naar de supermarkt

Er is eigenlijk altijd wel een supermarkt in de buurt, dus het niet noodzakelijk om de auto te pakken. Ga lopend of op de fiets naar de supermarkt, want dat kan je wel wat geld besparen. De benzineprijzen zijn behoorlijk hoog, dus waarom zou je dat betalen. Daarnaast is het ook veel gezonder om te lopen of te fietsen.

Tip 8: bulkinkopen doen bij aanbiedingen

Een mooie aanbieding kom je nog wel eens tegen en dat is helemaal fijn als jij dat product vaak koopt. In dat geval raden wij je aan om groot in te kopen, oftewel bulkinkopen. Je weet nooit wanneer de aanbieding weer terugkeert. Daarnaast zijn er ook wel wat artikelen die verkrijgbaar zijn in grote zakken of pakken. Je kan bijvoorbeeld beter direct 1 kilo rijst kopen, dan twee keer 500 gram. De familieverpakkingen zijn simpelweg goedkoper over het langere termijn.

Tip 9: ga eens naar de markt

Je kan boodschappen ook gaan doen op de wekelijkse markt in de buurt. In sommige gevallen scheelt het veel geld, maar niet altijd. Er zijn ook kraampjes die zelfs nog duurder zijn dan de supermarkt. Het ligt ook een beetje aan de locatie. De Haagse markt is bijvoorbeeld veel goedkoper dan een markt in een dure gemeente. De markthouders zijn namelijk ook niet gek!

Tip 10: boodschappen doen in Duitsland

De Duitse supermarkten zijn goedkoper dan de supermarkten in Nederland. Er zijn bepaalde producten die echt veel goedkoper zijn, waaronder alcohol. Het kan dus geen kwaad om eens over de grens te gaan kijken. Er zijn meerdere soorten supermarkten in Duitsland, dus de aanbiedingen checken is verstandig. Overigens zijn de supermarkten in België dan weer een stuk duurder, die kan je beter ontlopen.