6 tips om schoenen weer wit te krijgen

6 tips om schoenen weer wit te krijgen

Een irritatie van bijna alle schoenenliefhebbers. WItte sneakers die niet meer wit zijn. Je hoeft maar even de deur uit te gaan en er zit al weer een vlek op. Wij hebben de zes beste tips voor je verzameld om je schoenen weer wit te krijgen!

Tip 1. Gebruik babydoekjes

De eerste tip om je schoenen opnieuw wit te krijgen is door gebruik te maken van vochtige babydoekjes. Bijna iedereen heeft dit wel in huis. De stoffen die verwerkt zitten in de doekjes zorgen ervoor dat vlekken en vuil eenvoudig worden verwijderd.Maak je schoenen meerdere keren per week schoon met babydoekjes om ze mooi wit te houden.

Tip 2. Tandpasta

Je zou denken dat je met tandpasta alleen je tanden kunt poetsen. Echter is tandpasta voor meer dingen effectief. Zo kun je je sneakers er eenvoudig wit meekrijgen. Breng wat tandpasta aan op een oude tandenborstel en borstel voorzichtig over de schoen heen. Heb je geen oude tandenborstel bij de hand maak dan gebruik van een doekje. Hou er verder rekening mee dat je altijd witte tandpasta gebruikt anders kunnen je schoenen mogelijk verkleuren.

Tip 3. Ossengalzeep

Een tip uit grootmoeders tijd. Gebruik ossengalzeep om je schoenen weer schoon te krijgen. Neem een spons en maak deze nat. Wrijf over de ossengalzeep heen om daarna je schoenen te kunnen boenen. Zorg dat je niet de eventuele schurende kant van de spons kiest.

Tip 4. Afwasmiddel

Tip vier is een hele handige want dit doe je met een hulpmiddel die iedereen thuis in het keukenkastje heeft staan. Namelijk afwasmiddel. Je kunt elke soort en merk afwasmiddel gebruiken. Maak een sopje van warm water en een paar druppels afwasmiddel. Laat je spons weken en boen vervolgens je sneakers. Je kunt eventueel ook shampoo gebruiken.

Tip 5. Azijn

Ook azijn hebben de meeste mensen wel in huis. Je kunt er immers bijna alles mee schoonmaken. Een geweldig effectieve hulpmiddel. Je schoenen wit krijgen is voor azijn ook geen moeilijke opdracht. Zorg dat je een droge doek in het azijn dip en poets vervolgens je schoenen weer blinkend wit.

Tip 6. Een schuurmiddel

Je kunt ook gebruik maken van een schuurmiddel. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan Cif. Het is een wondermiddel die vlekken eenvoudig laat verdwijnen. Doe wat cif op een spons en boen je schoenen. Het zal niet lang duren voordat je sneakers opnieuw wit zijn.