6 tips om je huis stofvrij te houden

6 tips om je huis stofvrij te houden

Stof is misschien wel één van de grootste irritaties in ieder zijn huishouden. Het is niet alleen een onhygiënisch gezicht maar het kan zelfs schadelijk voor je zijn. Ook kun je last hebben van een stofallergie waardoor je onder andere kunt gaan niezen en hoesten. Het is dan belangrijk om je huis zo goed mogelijk stofvrij te houden. Dit zijn 6 tips om je huis stofvrij te houden.

Tip 1. Iedere dag stofzuigen

Als je je huis zoveel mogelijk stofvrij wilt hebben is de eerste tip van essentieel belang. Probeer iedere dag de stofzuiger door het huis te halen ook als dit niet je favoriete klusje is. Met stofzuigen zorg je ervoor dat de grootste stof die door ej huis ronddwarrelt verwijderd wordt. Als je echt tijd te kort komt bijvoorbeeld door een drukke baan, kun je overwegen om een kruimeldief aan te schaffen. Zuig dan iedere dag op plekken waar de meeste stof zich verzameld. De hoeken van alle ruimtes en onder je meubels.

Tip 2. Gooi etensresten meteen weg

Laat etensresten nooit liggen maar gooi deze direct in de prullenbak. Ook kruimels afkomstig van bijvoorbeeld de boterham die je hebt gegeten kun je het beste meteen opvegen. Het kan er voor zorgen dat de stofproductie verhoogt en dit is precies wat je wilt vermijden. Ook kan het vliegen aantrekken.

Tip 3. Wasgoed opruimen

Als je je gaat omkleden ruim je wasgoed dan direct op de wasmand. En als het even kan, doe je dit het liefst in een gesloten wasmand. Als je je kledingstukken hebt gewassen is het aan te raden om deze zo snel mogelijk op te vouwen en terug te plaatsen in je kledingkast. Kleding is één van de grootte stof aantrekkers in je huis.

Tip 4. Neem een deurmat

Als je er nog geen hebt zorg er dan voor dat je een deurmat plaatst bij de voordeur. Zodra je je huis instapt zullen de eerste stukjes stof achterblijven in de mat. Probeer natuurlijk wel iedere dag de deurmat zo goed mogelijk te stofzuigen.

Tip 5. Maak de ventilatieroosters schoon

De ventilatieroosters is ook zo’n plek waar vaak een heleboel stof te vinden is. De stof kan nergens heen waardoor het blijft zitten. Hierdoor hoopt de stof zich langzaam op. Maak in ieder geval wekelijks alle ventilatieroosters schoon. Deze zijn te vinden in je ramen, deuren maar ook in de keuken en in de badkamer.

Tip 6. Wasdroger schoonhouden

De filters van je wasdroger trekken een groot aantal stof aan. Er wordt aangeraden deze iedere week stofvrij te maken. Maak je intensief gebruik van het apparaat bijvoorbeeld omdat je een groot gezin hebt, probeer hem dan meerdere keren in de week schoon te maken. Dit kun je het beste doen door gebruik te maken van de stofzuiger. Ga niet met het filter lopen. op deze manier zorg je ervoor dat de stof door de rest van je huis gaat dwarrelen.