4 tips om nieuwe mensen te leren kennen als student

4 tips om nieuwe mensen te leren kennen als student

Binnenkort gaat het dan eindelijk gebeuren. Je gaat studeren in een nieuwe stad, een nieuw maar ook spannend avontuur. Eén van de uitdagingen waar je voor komt te staan is het ontmoeten van nieuwe mensen. Hoe doe je dat nou het beste als student? Wij hebben 4 uitstekende tips voor je op een rij gezet.

Sluit je aan bij een vereniging

De snelste manier om nieuwe mensen te ontmoeten als student is door je aan te sluiten bij een vereniging. Verenigingen kun je zoeken op Facebook maar ook op de scholen zelf wordt er vaak reclame gemaakt door middel van flyers en posters. Houd dat dus goed in de gaten. Er zijn twee soorten verenigingen. Een studentenvereniging en een studievereniging. Bij een studentenvereniging zitten mensen die in dezelfde stad studeren ongeacht welke studie ze volgen. Bij de studievereniging zul je samen komen met mensen dezelfde studie doen. Zo heb je niet alleen plezier met elkaar maar kun je ook samen studeren.

Ga op zoek naar een baantje

Een andere uitstekende manier om nieuwe mensen te leren kennen is door op zoek te gaan naar een baantje. In de horeca zijn ze altijd wel op zoek naar studenten. Ga bijvoorbeeld achter de bar staan, serveer het eten rond of wordt afwasser. Andere opties zijn onder andere het bezorgen van maaltijden, werken in een magazijn of ga aan de slag als helpdeskmedewerker. Er is voldoende keus. Een baantje zorgt er niet alleen voor dat je nieuwe vrienden gaat leren kennen maar je verdient er ook nog eens een zakcentje mee. Kun je mooi samen met je nieuwe vrienden ergens wat gaan drinken.

Maak gebruik van mobiele apps

Er zijn ook verschillende apps te vinden voor je smartphone waarmee je nieuwe mensen kunt leren kennen. Er wordt gekeken in welke omgeving jij je bevindt en vervolgens wordt er naar mensen gezocht met dezelfde interesses die jij hebt ingevuld. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd maar ook hulpvragen gesteld via zulke apps waar je op kunt reageren. Denk bijvoorbeeld aan een huisfeest maar ook kan er om hulp gevraagd worden om een kast naar boven te sjouwen. Zo doe je iets goeds en hou je er nog een goede vriend aan over ook. Voorbeelden van zulke apps zijn bijvoorbeeld Amigos en Meetup.

Aanmelden bij een sportclub

Als je graag sport kun je je ook aanmelden bij de lokale sportclub. Vraag of je een keer mee mag lopen zodat je kunt kijken of de sportvereniging bij jou past. Zo zie je ook meteen wie er allemaal rondloopt. Het is een goede manier om snel nieuwe mensen te leren kennen. Eerst samen sporten en daarna ergens nog wat drinken. Ben je een echte voetbalfreak ga dan voetballen bij de lokale voetbalclub. Je kunt natuurlijk ook naar de dansschool of leer jezelf verdedigen in de boksschool. Kies liever niet voor de sportschool want de kans is groot dat iedereen muziek op hebt waardoor je moeilijker contacten kunt leggen.