10 tips om meer te bewegen

10 tips om meer te bewegen

Iedereen weet dat bewegen één van de belangrijkste dingen zijn voor je gezondheid. Het houdt je gezond, zorgt voor een goede weerstand en je ervaart een stuk minder stress. Toch hebben de meeste mensen moeite om voldoende te bewegen. Het wordt aangeraden om iedere dag 10.000 stappen te zetten. Dat lijkt veel, maar met onze tips gaat jou dit zeker lukken. Dit zijn 10 tips om meer te bewegen.

Tip 1. Tel je stappen met een stappenteller

Je kent de uitdrukking natuurlijk wel, meten is weten! Als je gebruik maakt van een stappenteller of een app op je telefoon kom je te weten of je genoeg stappen zet iedere dag. Het wordt aangeraden om minimaal 10.000 stappen per dag te zetten. Als dit niet in één keer lukt kun je het eenvoudig opbouwen. Stel jezelf bepaalde doelen. Kies er bijvoorbeeld voor om iedere week 500 extra stappen te zetten totdat je 10.000 stappen per dag hebt behaalt.

Tip 2. Maak een wandeling tijdens je lunchpauze

Als de lunchpauze is aangebroken op je werkdag kun je gaan genieten van je boterham aan tafel met je telefoon erbij. Je gezondheid heeft hier niet zoveel aan. Ga nadat je je lunch op hebt genieten van de frisse buitenlucht. Maak een kleine wandeling en geniet van alle moois om je heen.

Tip 3. Ga met de fiets naar je werk

Ga eens met de fiets naar je werk in plaats van met de auto. Een stuk gezonder en ook nog eens beter voor het milieu. Als het aan te lopen is kun je ook kiezen om wandelend naar je werk toe te gaan. Is je werk te ver weg? Probeer dan bij andere bestemmingen de fiets te pakken. Denk aan de supermarkt of het centrum.

Tip 4. Loop iedere avond na het eten een rondje

Leer jezelf aan om iedere avond op een vast tijdstip na het eten een wandeling te maken. Doordat je het iedere dag op een vaste tijdstip doet, creëer je een ritme. Als je het lastig vindt om de motivatie te houden vraag dan eens aan je partner, vriend of familielid of ze met je mee willen wandelen. Je kunt natuurlijk indien je tijd hebt ook s morgens een wandeling maken. Dan begin je de dag fris en fruitig.

Tip 5. Ga het huishouden doen

Oké, misschien heb je hier geen zin in maar het moet toch gebeuren. Als je het huishouden doet zet je vanzelf al een behoorlijk aantal stappen. Dus pak je huis maar eens goed aan! Je kunt ook klusjes doen die nog moeten worden gedaan in en rondom het huis.

Tip 6. Ga naar buiten met je kinderen

Als je kinderen hebt kun je lekker naar buiten toe waardoor je al snel heel wat extra stappen zet. Doe samen activiteiten waarbij je veel beweegt. Ga samen voetballen of kijk wie er het snelst kan fietsen. Je kunt ook met je kids een heerlijk eboswaneling maken of tikkertje spelen.

Tip 7. Neem de trap en niet de lift

Het gebeurt al snel als je in een flat woont of op kantoor werkt die op een hoge verdieping zit dat je de lift pakt. Zonde, want als je de trap neemt zet je heel wat stappen waardoor je je doel sneller zal behalen.

Tip 8. Zet je auto verder weg

Als je met je auto naar je bestemming toe rijdt kies er dan voor om wat verder weg te parkeren. Zet je auto bijvoorbeeld een straat verder. Zo wordt je gedwongen om een stuk te lopen en kom je heel eenvoudig dichter bij de 10.000 stappen. Als je met het openbaar vervoer reist kun je een halte eerder uitstappen en het laatste gedeelte gaan lopen.

Tip 9. Beleef activite uitjes met je vrienden

Het Is natuurlijk ontzettend gezellig om met je beste vriendin een kop koffie te drinken in te de stad of om te gaan zonnen op het strand, maar je kunt er ook voor kiezen om een actief uitje te beleven. Maak samen een prachtige wandeling door de natuur terwijl jullie samen bijkletsen. Fiets een prachtige tocht door je eigen stad en ontdek plaatsen die je nog nooit gezien hebt.

Tip 10. Beweeg tijdens het bellen

Moet je voor bijvoorbeeld je werk veel aan de telefoon zitten? Profiteer daar dan van door tijdens het bellen te bewegen. Als je heen en weer loopt tijdens het bellen zal je een hoop stappen zetten. Mocht het mogelijk zijn kun je ook buiten wandelen tijdens het telefoneren.