Actief bezig zijn op Bali

Actief bezig zijn op Bali

Bali is een heerlijk eiland om helemaal tot rust te komen. Bij het zwembad, op het strand of in één van de vele schitterende tempels die het eiland rijk is. Even je hoofd legen van alle stress die we in Nederland en België ervaren van het dagelijkse leven is heel belangrijk. Wist je echter dat het juist heel erg goed voor je is om ook af en toe iets actiefs te doen? Je lichaam in beweging brengen en ook uitdagen is heel goed om je hoofd te legen. Op Bali kan je dit op veel verschillende manieren doen, hieronder hebben we er een aantal voor je beschreven.

Fietsen op Bali

Je zult er in eerste instantie niet direct bij stil hebben gestaan maar fietsen op Bali is echt een leuke manier om Bali op een actieve manier te ontdekken. Lang niet alle plekken zijn geschikt om te fietsen, zo is het soms veel te druk en daardoor gevaarlijk maar met name Ubud en de omgeving daaromheen lenen zich bij uitstek om te ontdekken per fiets. Wanneer je een fietstocht wilt maken adviseren we je om een georganiseerde tocht te doen, vaak is dit op een elektrische fiets. Omdat in Ubud de bevolking inmiddels wel gewend is geraakt aan de hoeveelheid fietsers die hier regelmatig te vinden zijn is het ook een stuk veiliger geworden. Een tocht duurt ongeveer 3 uur waarbij je met een groep onder begeleiding van ervaren gidsen de omgeving van Ubud zult ontdekken, een ervaring om nooit te vergeten!

Duiken en snorkelen op Bali

Als je op één van de mooiste plekjes van de wereld bent met een prachtige onderwaterwereld is het ook leuk om die van dichtbij te bekijken. Er zijn rondom Bali diverse plekken waar je goed kunt duiken. Vanaf de kust kun je op het Liberty wrak duiken, dit is zowel voor ervaren als beginnende duikers geschikt. Als je wilt duiken maar je partner wil snorkelen is Menjangan een hele geschikte plek, dit ligt op 5 km varen van Bali. Voor manta’s ga je naar Manta Point en voor haaien naar de Blue Lagoon. Als je nog nooit hebt gedoken adviseren we het Liberty wrak omdat daar goed vanaf de kant te duiken is en het vrij ondiep ligt, je zult je daar het meest comfortabel voelen met een introductieduik. Duikscholen zijn er veel te vinden, ze bieden ook diverse cursussen aan.

Surfen

Op Bali kan je gedurende het gehele jaar de beste golven pakken. De hotspot van het surfeiland is zonder twijfel het plaatsje Canggu, hier komen vele surfers bij elkaar en hangt een zeer relaxte sfeer. Of je nou een beginner bent en je de basistechnieken wilt leren of dat je een ervaren surfer bent die de technieken wil finetunen, op Bali zit je goed. Ook als je zelf niet surft is het erg leuk om een keer de sfeer in Canggu te proeven en lekker met een koud drankje in je hand te kijken naar de surfers die de golven trotseren, het is erg indrukwekkend en relaxed om naar te kijken.

Golfen

Steeds vaker vertrekken mensen naar Bali om te golfen. Het eiland kent een aantal prachtige golfbanen waar je op het mooiste gras in een heerlijk klimaat je kunsten met het kleine balletje kunt vertonen. Uitzicht op de prachtige zee of de imposante rijstvelden terwijl je staat te golfen maken het helemaal compleet. Één van de mooiste banen van Azië is de ‘Nirwana Bali Golf Club’ deze gelegen nabij Tanah Lot en wordt letterlijk omringd door rijstvelden en schitterende kliffen, dit met uitzicht op de watertempel maakt je zeker weten gelukkig. Als je zoekt op internet kom je nog meer golfbanen tegen waar je lekker kunt spelen. Voor sommige banen heb je een licentie nodig en anderen zijn ook voor niet licentiehouders toegankelijk om te spelen.

Hiken

Waar wandelen in Nederland enorm populair is is dat in Bali bij de lokale bevolking eigenlijk niet het geval. Echter is het de laatste jaren wel enorm in opkomst en zie je steeds meer toeristen die willen genieten van een paar uur durende wandeling over de smalle paadjes in de rijstvelden. Vaak krijg je een route die je kunt volgen, vergeet ook zeker niet je camera mee te nemen want je zult prachtige plekken tegenkomen. Let met wandelen wel goed op de hitte, draag beschermende kleding en drink voldoende om oververhitting te voorkomen!