Nu alles duurder wordt vinden we het allemaal heel lastig om te besparen. Zo moeilijk hoeft het alleen niet te zijn. Met een paar aanpassingen, kun je heel wat besparen. Pak het dus slim aan en volg onderstaande tips. Zo hoef je geen dief te zijn van je digitale portemonnee. je kunt er bijna alles over vinden in dit artikel.
Wees geen sponsor
Ten eerste is het belangrijk om alles wat je niet gebruikt de deur uit te doen. We hebben het dan vooral over abonnementen, die elke maand af worden geschreven. Het sportabonnement is daar een goed voorbeeld van. Er zijn namelijk heel veel mensen die zich op 1 januari inschrijven en het vervolgens anderhalf jaar door laten lopen. Ondertussen zijn ze misschien vijf keer geweest.
Zoiets is natuurlijk ontzettend zonde, want zo’n abonnement kost gemiddeld al zo’n € 35 euro. Wees dus geen sponsor van de plaatselijke sportschool, maar zeg je abonnement gewoon op als je het niet meer gebruikt. Zo zijn er vast nog meer vaste lasten, waar je voor betaald, zonder er ook maar iets mee te doen. Streamingdiensten zijn daar ook een goed voorbeeld van. Vaak ben je er op meerdere geabonneerd, terwijl je er maar een intensief gebruikt.
Ben veel kritischer
Als je geen sponsor meer wil zijn is het belangrijk om kritischer te worden. Dat geldt niet alleen voor je abonnementen, maar ook voor de verzekeringen die je hebt. Kijk daar eens met een kritische blik naar. Soms kun je jezelf namelijk gemakkelijk oververzekeren. Dat is ook zonde van het geld. Oververzekeren betekent namelijk dat je jezelf meer verzekerd, dan je daadwerkelijk nodig hebt. Dit leidt er toe dat je maandelijks veel te veel betaald.
Het alternatief is om jezelf voor minder te verzekeren, zodat je per maand op je vaste lasten bespaart. Mocht er dan ooit wel iets gebeuren, dan moet je dat uit eigen zak betalen. Vaak is dat nog goedkoper, dan wanneer je per maand jezelf oververzekert. Mensen zijn alleen vaak bang voor die onzekerheid dat ze dan hebben. Verzekeren klinkt veiliger, omdat ze het dan altijd kunnen betalen. Toch is dat niet aan te raden.
Met kritischer zijn, moet je ook denken aan jouw boodschappen. Heb je echt al die A-merken nodig of is hetzelfde product van een B-merk ook hartstikke lekker? Dat zijn zaken die je moet gaan overwegen nu alles duurder is geworden. Mocht het dan niet lekker zijn, kun je altijd weer voor de duurdere variant gaan.